Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Riesling Trocken 2017

Weingut Fritz Ekkehard HuffRiesling Trocken 2017

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 13%

Christine och Jermey Bird-Huff har imponerat på Winefinderteamet sedan vi träffade dem för första gången på Europas största vinmässa, Prowein. Det här är Weingut Fritz Ekkehard Huffs torra instegsvin med en kristllklar och fräsch citrussmak - ett vin som är gjort för att vara okomplicerat och kul. M ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Riesling

Smaknotering

Klassisk rieslingdoft med indslag av citrus, persika, mineral och gröna äpplen. Smaken är torr, fräsch och uppfriskande med en lång härlig eftersmak som också den innehåller citrus, persika och mineral.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
6 g/l

Så tycker experterna

Dina Viner
91p 91 (++!) "Bra balans, bra syra."

"Ett ungt, friskt vin med, klingande ren frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, pomelo, äpple, våt sten, ostronskal, krita och mineraler. Drick 18-24."

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Christine och Jermey Bird-Huff har imponerat på Winefinderteamet sedan vi träffade dem för första gången på Europas största vinmässa, Prowein. Det här är Weingut Fritz Ekkehard Huffs torra instegsvin med en kristllklar och fräsch citrussmak - ett vin som är gjort för att vara okomplicerat och kul. Men det är inget okomplicerat med den härliga långa eftersmaken. 2017 var en svår årgång med en liten skörd som resultat - årgångens kvalitet är dock mycket fin. Ett vin för fisk, skaldjur och lättare kötträtter eller vegetariska rätter.

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du