Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Gut Hermannsberg Riesling Trocken 2017

Vad tyckte du?

Gut Hermannsberg Riesling Trocken 2017

Tyskland, Nahe, 750 ml, 12,5%

Det här är Gut Hermannsbergs bas-Riesling. Druvorna har hämtats från de flesta av egendomens vingårdar och är därför en bra sammanfattning av egendomens karaktär. Samtliga vingårdar är högt klassificerade, de steniga och branta vingårdarna ger en mycket låg avkastning. Druvorna till vinet skördas fö ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Riesling

Smaknotering

Torr, ren, frisk, fruktig och elegant smak med mineralkaraktär. Tydlig druvkaraktär med lång eftersmak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
4 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är Gut Hermannsbergs bas-Riesling. Druvorna har hämtats från de flesta av egendomens vingårdar och är därför en bra sammanfattning av egendomens karaktär. Samtliga vingårdar är högt klassificerade, de steniga och branta vingårdarna ger en mycket låg avkastning. Druvorna till vinet skördas för hand och pressas varsamt. Musten får jäsa vid låg temperatur på rostfria ståltankar. Vinet lagras sedan flera månader tillsammans med sin jästfällning på ståltank och för de högre kvaliteterna på stora ekfat. Matchar väl till lättare fisk och skaldjursrätter, exempelvis sashimi.

Producenten

Gut Hermannsberg grundades i början på 1900-talet som Kejserlig Preussisk mönsteregendom i distriktet Nahe. Syftet var att etablera en förebild som skulle utveckla vinodlingen i området, bland annat genom att bistå mindre privata odlare med den främsta expertisen.

Det tidigare namnet Staatliche Weinbaudomäne Niederhausen Schlossböckelheim berättar om det geografiska läget mellan två byar. I ett naturskönt läge på några steniga och mycket branta sluttningar skapades här några av Tysklands finaste vingårdar.

Gut Hermannsberg köptes 2009 av familjen Reidel. På ett fåtal år har de nya ägarna återuppväckt den slumrande potentialen och gör idag några av Tysklands främsta vita viner.

www.gut-hermannsberg.de/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du