Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Vollenweider Wolfer Riesling 2013
Våra kunder tycker

Weingut VollenweiderWolfer Riesling 2013

Tyskland, Mosel, 750 ml, 11,5%

Wolfer är Vollenweiders "Ortwein" vilket återspeglar den karaktäristiska smakprofilen för vingårdarna som vetter mot byn Wolf på den motsatta sidan av den branta av dalengången. Det man då får är viner med finess och tydlig fruktighet som som är delikat balanserat med en tydlig mineralitet med många···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Riesling

Smaknotering

Lätt mogna toner av päron och gula plommon med karaktäristiska av nyanser petrolium och mineral samt en fin rökighet. Smaken bjuder på en läckert begynnande mognad i fruktigheten och en viral syra och en mycket tilltalande längd i eftersmaken.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
4,7 g/l

Så tycker experterna

WineAdvocate
90p 90+ p "This is a firmly structured, very dry (4.5 grams of residual sugar), pure and racy"

Quite reductive on the nose starts the 2013 Wolfer Riesling which is sourced from younger Goldgrub vines planted in the 1960s. This is a firmly structured, very dry (4.5 grams of residual sugar), pure and racy, minerally, straight and leaner Riesling with a very salty aftertaste and a moderate alcohol of 11.5% alcohol. It is still very young but full of good hope.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

1999 infriade den Schweiz-födde Daniel Vollenweider sin dröm: - Att driva sitt eget vinhus och odla rieslingviner som är kristallklara och utan krusiduller men samtidigt sensuella och frejdiga.

 

Vad som började med nära inpå tomma fickor men med en överväldigande passion och en äga på 2,5 tunnland i den halvglömda ”Wolfer Goldgrube”, vilken är en av de mest erkända delarna av den mellersta delen av Moseldalen har idag ett högt renommé värld över.

De nuvarande ca. 12,4 tunnland vingårdar som återfinns runt den en gång världsberömda vinhandelsstaden Traben-Trarbach ligger på branta eller extremt branta sluttningar täcks av oförädlade riesling-rankor som hör till de allra bästa i regionen.

 

Daniels Filosofi är att bevara och hedra historien om  Mosel-, Saar- och Ruwer-traditionen som de idag är en del av.

https://weingut-vollenweider.de/en/estate/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du