Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Vollenweider Wolfer Goldgrube Riesling Spätlese Goldkapsel 2018
Våra kunder tycker

Weingut VollenweiderWolfer Goldgrube Riesling Spätlese Goldkapsel 2018

Tyskland, Mosel, 750 ml, 8%

Goldgrube är tillsammans med Steffensberg och Shimbock en av Vollenweiders tre grand cru-lägen med vinstockarna med en ålder på upp till 100 år. Wolfer Goldgrube och är bokstavligen det typiska vinet från denna sluttning, med ett rikt spektrum av smaker som inkluderar tropisk frukter, ett komplext d ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Druvor

Riesling

Smaknotering

Underbar druvig och mineralig moseldoft med inslag av persika och skiffer. Smaken är mycket frisk och elegant med en elegans och koncentration som bara de bästa vinerna har. Här finns massor av persika, skiffer, rök och mineral och en lång lång eftersmak. 

Drickes
2025-2050
Alkoholhalt
8%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
92 g/l

Så tycker experterna

James Suckling
97p 97 p "A star amongst the 2018 German Spätlese"

So much mango, papaya and mangosteen on the nose and stunning concentration make this a star amongst the 2018 German Spätlese. Still so young, but with so much energy and drive, the long finish has stunning mineral freshness and leaves no shadow of doubt about this wine’s nobility.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Goldgrube är tillsammans med Steffensberg och Shimbock en av Vollenweiders tre grand cru-lägen med vinstockarna med en ålder på upp till 100 år. Wolfer Goldgrube och är bokstavligen det typiska vinet från denna sluttning, med ett rikt spektrum av smaker som inkluderar tropisk frukter, ett komplext djup och en fokuserad och påtagligt mineralisk ryggrad med en stor åldringspotential. James Suckling ger 97 poäng till Daniels halvtorra, halvsöta 2018 Goldgrube 2018: "So much mango, papaya and mangosteen on the nose and stunning concentration make this a star amongst the 2018 German Spätlese. Still so young, but with so much energy and drive, the long finish has stunning mineral freshness and leaves no shadow of doubt about this wine’s nobility."

Producenten

1999 infriade den Schweiz-födde Daniel Vollenweider sin dröm: - Att driva sitt eget vinhus och odla rieslingviner som är kristallklara och utan krusiduller men samtidigt sensuella och frejdiga.

 

Vad som började med nära inpå tomma fickor men med en överväldigande passion och en äga på 2,5 tunnland i den halvglömda ”Wolfer Goldgrube”, vilken är en av de mest erkända delarna av den mellersta delen av Moseldalen har idag ett högt renommé värld över.

De nuvarande ca. 12,4 tunnland vingårdar som återfinns runt den en gång världsberömda vinhandelsstaden Traben-Trarbach ligger på branta eller extremt branta sluttningar täcks av oförädlade riesling-rankor som hör till de allra bästa i regionen.

 

Daniels Filosofi är att bevara och hedra historien om  Mosel-, Saar- och Ruwer-traditionen som de idag är en del av.

https://weingut-vollenweider.de/en/estate/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du