Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Vollenweider Felsenfest Riesling 2020
Våra kunder tycker

Weingut VollenweiderFelsenfest Riesling 2020

Tyskland, Mosel, 750 ml, 11,5%

Riesling "Felsenfest" bär Daniel Vollenweiders tydliga och omisskännliga signatur. Majoriteten av druvorna kommer från Trarbacher Schlossberg, en vingård som redan är listad som en Grand Cru-vingård ienligt de äldsta vingårds-kartorna.

Styckvis

149 kr

/flaskaOrd. pris 189 kr
Låda (6 st)

894 kr

Ord. pris 1 134 kr
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Riesling

Smaknotering

Doften presenterar väldigt tydliga aromer av citrusfrukt, grönt äpple, mogen persika, vitpeppar och nyhackade örter. Smaken levererar förutom den närvarande fruktigheten en mycket livlig syra med en snyggt integrerad mineralitet. Med lite luftning kommer vinet att visa upp all sin karisma och vina en dimension av sälta i avslutets mineralitet.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
4,6 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

1999 infriade den Schweiz-födde Daniel Vollenweider sin dröm: - Att driva sitt eget vinhus och odla rieslingviner som är kristallklara och utan krusiduller men samtidigt sensuella och frejdiga.

 

Vad som började med nära inpå tomma fickor men med en överväldigande passion och en äga på 2,5 tunnland i den halvglömda ”Wolfer Goldgrube”, vilken är en av de mest erkända delarna av den mellersta delen av Moseldalen har idag ett högt renommé värld över.

De nuvarande ca. 12,4 tunnland vingårdar som återfinns runt den en gång världsberömda vinhandelsstaden Traben-Trarbach ligger på branta eller extremt branta sluttningar täcks av oförädlade riesling-rankor som hör till de allra bästa i regionen.

 

Daniels Filosofi är att bevara och hedra historien om  Mosel-, Saar- och Ruwer-traditionen som de idag är en del av.

https://weingut-vollenweider.de/en/estate/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du