Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Haskell Vineyards Dombeya Lily Rose 2022

Haskell VineyardsDombeya Lily Rose 2022

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 13%

Druvorna (merlot) kommer från de vingårdar som specifikt har öronmärkts för att producera denna rosé. Jordmånen består av granit och lerig sandig lerjord. Terroiren och klimatet faller in under medelhavskategorin, vilket resulterar i mycket torrt soligt väder under sommarmånaderna, vilket säkerställ ···

Styckvis

159 kr

/flaska
Låda (6 st)

954 kr

Årgång

2022

Druvor

Merlot

Smaknotering

Friska och fräscha toner av jordgubbar, hallon och mogna körsbär i doften. Smaken bjuder utöver det som doften visade upp även på en fint krämig nyans som ligger kvar i den mjuka och bäriga eftersmaken. OBS! - Då vinet är ofiltrerat så kan det innehålla naturliga sediment vilka inte är skadligt eller påverkar vinets smakprofil.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
3 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna (merlot) kommer från de vingårdar som specifikt har öronmärkts för att producera denna rosé. Jordmånen består av granit och lerig sandig lerjord. Terroiren och klimatet faller in under medelhavskategorin, vilket resulterar i mycket torrt soligt väder under sommarmånaderna, vilket säkerställer att vinet är fullt av mogna och saftiga smaker. Druvorna handplockades vid optimal mognad under de tidiga morgontimmarna. De hela klasarna pressades för att ge juicen mer komplexitet och färg. Därefter fick juicen genomgå både alkohol- och malolaktisk jäsning vid en låg temperatur i rostfria ståltankar för att maximera fruktigheten i vinet. Efter jäsning fick vinet ligga med sin jästfällning i ytterligare ett par månader då den försiktigt avlägsnades utan filtrering.

Producenten

Haskell Vineyards pryder sluttningarna av bergskedjan Helderberg i Stellenbosch, ett område känt som den gyllene triangeln, allmänt erkänd som en av Sydafrikas finaste vinodlingsregioner och hem för många av Sydafrikas bästa viner.

Haskell Vineyards med Rudolph Steenkamp som vinmakare, vingårdschef och djupt engagerad i en minimalistisk vinframställningsstil för att skapa optimala förutsättningar för ekologiskoch biologisk mångfald.

 

Den ursprungliga gården Dombeya (som refererar till de många vilda päronträden på fastigheten) var en gång en citrusfarm, som senare inkluderade ett litet kafé och en lada där lokala damer producerade handvävda filtar och tröjor.

2002 låg gården ute till försäljning och den amerikanske fastighetsmogulen Preston Haskell IV såg omgående potentialen hos Dombeya Farm, vilken han köpte och döpte om till Haskell Vineyards.

Därefter blev det centrala fokuset att skapa unika och terroirdrivna viner som skulle bli erkända bland de finaste som producerades i Sydafrika.

Idag består Haskell Vineyards egendom av totalt 23 hektar varav 14 hektar är planterade med vinstockar.

https://www.haskellvineyards.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du