Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Haskell Vineyards Anvil Chardonnay 2021

Haskell VineyardsAnvil Chardonnay 2021

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 12,5%

En ny producent för oss på Winefinder. Haskell gjorde sig ett namn under Rianie Strydoms kunniga vinmakarledning med två enastående syrah-viner, Pillar och Anvil. Nu har Rudolph Steenkamp tagit över och vinerna tillhör fortfarande de bästa i Stellenbosch. Denna Chardonnay kommer från just Anvil-ving ···

Styckvis

369 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 214 kr

Årgång

2021

Smaknotering

Stor, frisk doft med toner av vit persika, gula äpplen och citronskal med en nötig nyans och  Smaken är fyllig där den fruktiga tonerna möts upp av en frisk syra vilket skaper en läcker och spänstig smak där det framträder aromer av mandel och smör.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

Tim Atkin
93p 93p - "it´s tangy, chiselled, refreshing and intense"

Refreshingly focused and low in alcohol, Anvil is generally the best wine in the Haskell range. Fermented in perfumed 42% new Burgundian oak, it’s tangy, chiselled, refreshing and intense, with a hint of cream, subtle patisserie spices and mouth-watering acidity.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En ny producent för oss på Winefinder. Haskell gjorde sig ett namn under Rianie Strydoms kunniga vinmakarledning med två enastående syrah-viner, Pillar och Anvil. Nu har Rudolph Steenkamp tagit över och vinerna tillhör fortfarande de bästa i Stellenbosch. Denna Chardonnay kommer från just Anvil-vingården. Efter att de hela klasarna som handskördats och pressats så fick 50% av druvmusten genomgå jäsning via naturlig jäst och resterande av framodlad dito. Allt detta följdes av 12 månaders lagring i fat på 300 liter av fransk ex (35% nya) varpå buteljering gjordes utan filtrering vilket gör att vinet kan innehålla spår av sediment som förekommer naturligt i vin. Resultatet ett krämigt och smörigt men friskt och fräscht Chardonnayvin med lång härlig eftersmak.

Producenten

Haskell Vineyards pryder sluttningarna av bergskedjan Helderberg i Stellenbosch, ett område känt som den gyllene triangeln, allmänt erkänd som en av Sydafrikas finaste vinodlingsregioner och hem för många av Sydafrikas bästa viner.

Haskell Vineyards med Rudolph Steenkamp som vinmakare, vingårdschef och djupt engagerad i en minimalistisk vinframställningsstil för att skapa optimala förutsättningar för ekologiskoch biologisk mångfald.

 

Den ursprungliga gården Dombeya (som refererar till de många vilda päronträden på fastigheten) var en gång en citrusfarm, som senare inkluderade ett litet kafé och en lada där lokala damer producerade handvävda filtar och tröjor.

2002 låg gården ute till försäljning och den amerikanske fastighetsmogulen Preston Haskell IV såg omgående potentialen hos Dombeya Farm, vilken han köpte och döpte om till Haskell Vineyards.

Därefter blev det centrala fokuset att skapa unika och terroirdrivna viner som skulle bli erkända bland de finaste som producerades i Sydafrika.

Idag består Haskell Vineyards egendom av totalt 23 hektar varav 14 hektar är planterade med vinstockar.

https://www.haskellvineyards.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du