Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Tarón Tarón Tempranillo 2021
Våra kunder tycker

Bodegas TarónTarón Tempranillo 2021

Spanien, Rioja, 750 ml, 13%

Druvorna kommer från 30-år gamla vingårdar med ett skördeuttag på 6 500 kg. Tack vare noggranna kontroller av att druvorna mognar skördas när fenolhalten och den aromatiska potentialen är i toppögonblicket långt i zonen.   Efter avstjälkning så lades druvorna i ståltankar för att skalmacerera unde ···

Styckvis

109 kr

/flaska
Låda (12 st)

1 308 kr

Årgång

2021

Smaknotering

Karaktäristisk tempranillo med fruktiga toner av körsbär och hallon samt en floral touch av viol.   Smaken bjuder på ett direkt fruktig anslag där dessa aromer samsa med en frisk och fräsch syra och en mjuk stramhet som ligger kvar i den livliga ftersmaken.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
13-15ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna kommer från 30-år gamla vingårdar med ett skördeuttag på 6 500 kg. Tack vare noggranna kontroller av att druvorna mognar skördas när fenolhalten och den aromatiska potentialen är i toppögonblicket långt i zonen.

 

Efter avstjälkning så lades druvorna i ståltankar för att skalmacerera under 24-48 timmar före jäsningen som skedde mh.a. druvornas egna naturliga jäst vid en temperatur på högst 28ºC. Efter alkoholjäsningen och blandade av vinet följdes en malolaktisk jäsning.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du