Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Tarón Cepas Centenarias 2016
Våra kunder tycker

Bodegas TarónCepas Centenarias 2016

Spanien, Rioja, 750 ml, 13,5%

Druvorna kommer från vingårdar som är över 100 år gamla och återfinns 550 m.ö.h.  Jordmånen består av lerig och kalkrik jord. Druvorna handplockas med ett skördeuttag på 5 000 kg/ha, där endast druvor som är helt friska och mogna väljs.   Efter pressningen så ligger druvorna i jäskar där man anv ···

Styckvis

249 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 494 kr

Årgång

2016

Smaknotering

Mycket elegant och komplex doft av mogna frukter, med blommiga toner, spår av söta kryddor och sprit och balsamico, kakao-infunderade, mineraltoner. Stark i munnen, smakrik, fyllig och rund, rostad och med en bra balans mellan frukt och trä. Mogna tanniner. Fruktig eftersmak och mycket lång avslutning

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna kommer från vingårdar som är över 100 år gamla och återfinns 550 m.ö.h. 

Jordmånen består av lerig och kalkrik jord.

Druvorna handplockas med ett skördeuttag på 5 000 kg/ha, där endast druvor som är helt friska och mogna väljs.

 

Efter pressningen så ligger druvorna i jäskar där man använder torris för att förhindra oxidation och för att underlätta kallmaceration. Temperaturnivåerna kontrolleras och överstiger inte 24°C.

När jäsningen har börjat rörs jäsningen om och överpumpas två gånger per dag under tre veckor för att få ut maximal färg och arom.

Därefter får vinet tillbringa sju månader på fat av ny fransk ek följt av 10 månader i flaska.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du