Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Tarón Cepas Centenarias 2016
Våra kunder tycker

Bodegas TarónCepas Centenarias 2016

Spanien, Rioja, 750 ml, 13,5%

Druvorna kommer från vingårdar som är över 100 år gamla och återfinns 550 m.ö.h.  Jordmånen består av lerig och kalkrik jord. Druvorna handplockas med ett skördeuttag på 5 000 kg/ha, där endast druvor som är helt friska och mogna väljs.   Efter pressningen så ligger druvorna i jäskar där man anv ···

Styckvis

259 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 554 kr

Årgång

2016

Smaknotering

Mycket elegant och komplex doft av mogna frukter, med blommiga toner, spår av söta kryddor och sprit och balsamico, kakao-infunderade, mineraltoner. Stark i munnen, smakrik, fyllig och rund, rostad och med en bra balans mellan frukt och trä. Mogna tanniner. Fruktig eftersmak och mycket lång avslutning

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna kommer från vingårdar som är över 100 år gamla och återfinns 550 m.ö.h. 

Jordmånen består av lerig och kalkrik jord.

Druvorna handplockas med ett skördeuttag på 5 000 kg/ha, där endast druvor som är helt friska och mogna väljs.

 

Efter pressningen så ligger druvorna i jäskar där man använder torris för att förhindra oxidation och för att underlätta kallmaceration. Temperaturnivåerna kontrolleras och överstiger inte 24°C.

När jäsningen har börjat rörs jäsningen om och överpumpas två gånger per dag under tre veckor för att få ut maximal färg och arom.

Därefter får vinet tillbringa sju månader på fat av ny fransk ek följt av 10 månader i flaska.

Producenten

Bodegas Tarón är en välrenommerad vinproducent belägen i Rioja i Spanien. Denna vingård är känd för sin höga kvalitet på vin och för att vara en av de mest innovativa producenterna i området.

Företaget grundades 1911 och har sedan dess investerat i modern teknologi för att producera kvalitetsviner. De har också tagit till vara på traditionella produktionsmetoder som används i området för att skapa en unik smakprofil.

Bodegas Tarón producerar en rad olika viner, från unga och friska vita viner till mörka och robusta röda viner. Deras mest populära vin är Tarón Crianza, som lagras i 12 månader på fat för att ge den en mjuk och fyllig smak. Deras andra kända viner inkluderar Tarón Reserva och Gran Reserva, som är kända för sin komplexa smakprofil och långa lagringstid.

En annan faktor som gör Bodegas Tarón unik är deras hållbara produktionsmetoder. De har investerat i solenergi och använder också regnvatten för att bevattna sina vinrankor, vilket minskar deras miljöpåverkan och hjälper till att bevara den naturliga omgivningen.

Bodegas Tarón är också involverade i samhällsprojekt och stöder lokala initiativ. De erbjuder också vinprovningar och rundturer i sin vingård för att ge besökare en djupare förståelse för vinproduktionen och deras unika arv.

Sammanfattningsvis är Bodegas Tarón en av de mest respekterade vinproducenterna i Rioja-området. Deras höga kvalitet på vin, innovativa produktionsmetoder och engagemang för hållbarhet har gjort dem till en favorit bland både lokala och internationella vinälskare.

https://bodegastaron.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du