Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Miguel Torres Milmanda 2019
Våra kunder tycker

Miguel TorresMilmanda 2019

Spanien, Penedès, 750 ml, 13,5%

Druvorna skördas under de första veckorna av september. Fr.o.m. denna årgång så har man minskad fatlagringen till 4-6 månader följt av 10 månader med sin jästfällning i rostfritt stål. Jästfällningen rördes regelbundet upp för att ge vinet en fin krämighet.

Styckvis

479 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 874 kr

Årgång

2019

Smaknotering

2018 Stor fruktig doft av confiterade citrusskal, torkat äpple tillsammans med inslag av färsk mandel och mineral samt en lätt touch av fat. Smaken är generös där den fylliga och fruktiga karaktären balanseras upp av en bra syra som i eftersmaken. visar upp en fin fatstruktur som ger en lätt nötig, smörig och krämig tektur med en läcker miniralitet som kronan på verket.

Drickes
2023-2029
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjen Torres behöver ingen närmare presentation. Familjen har gjort vin i Penèdes sedan slutet av 1800-talet och har odlingar i bl a Priorat och Ribera del Duero. Utanför Spanien har man även lyckats göra stora viner i såväl Chile som Kalifornien. Det stora genombrottet kom 1979 då Gran Coronas Mas la Plana knep förstaplatsen i den så kallade vinolympiaden i Paris framför viner som Château Latour och La Mission Haut Brion. Senast 2010 blev Miguel tilldelad utmärkelsen Livets Goda Hall of Fame och Torres har två gånger (2016 och 2018) utsetts till Most Admired Wine Brand av Drinks International.

Idag har andra vinodlare i Spanien kommit i kapp men Torres viner utmärker sig fortfarande genom att vara några av de mest eleganta och balanserade i Spanien och frågar du oss - också några av de bästa. Kvaliteten är i fokus hela vägen från de enklare vinerna som Coronas via mellanrangen (ex Celeste) och toppvinerna (t ex Mas la Plana, Grans Muralles, Reserva Real och Mas de la Rosa) håller världsklass. 

http://www.torres.es/eng/asp/index.asp
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du