Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Caol Ila Caol Ila 12 YO

Caol IlaCaol Ila 12 YO

Skottland, Islay, 700 ml, 43%

Caol Ila (uttalas "Cull Eela") är det gaeliska namnet för sundet som skiljer ön från Jura. Destilleriet ligger avlägset till på öns nordöstra del och har så gjort sedan det grundades 1846 Islay ligger utanför Skottlands västkust och brukar räknas som ett eget distrikt. Till ytan är ön lite drygt 60···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Nyanserad och fruktig och nötig doft med toner av päron, citrus och mandel med en nyans av halm som samsas med en fin rökighet. Smaken bjuder på en mjukt anslag där aromerna från smaken kopletteras med en fin syra och sälta som ligger kvar i den långa eftersmaken.

Drickes
Alkoholhalt
43%
Flaskstorlek
700 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Caol Ila är en spritproducent som är belägen på den skotska ön Islay, känt för sin rökiga och kraftfulla single malt whisky. Destilleriet grundades 1846 och har sedan dess varit en viktig del av den skotska whiskyns historia.

Destilleriet är känt för att producera whisky av hög kvalitet, med en distinkt karaktär av rökighet och havssalt, som är typiskt för Islay-området. Caol Ila använder sig av en kombination av moderna tekniker och traditionella metoder för att producera sin whisky. Man använder till exempel fortfarande en kolossal kopparpanna som är en av de största i hela Skottland.

Caol Ila producerar ett brett utbud av whiskysorter, som varierar från de mildare och mer lättare till de rökiga och kraftfulla varianterna. Dessa inkluderar bland annat 12-årig, 18-årig och 25-årig single malt whisky, samt en mängd olika specialutgåvor.

Destilleriet är också en populär turistattraktion, där besökare kan delta i en rundtur i destilleriet och få en inblick i produktionsprocessen. Det är ett utmärkt sätt att lära sig mer om skotsk whisky och att uppleva den fantastiska smaken av Caol Ilas produkter.

Sammanfattningsvis är Caol Ila en framstående skotsk spritproducent som har en rik historia och en stark tradition av att producera single malt whisky av hög kvalitet. Dess whisky är känd för sin distinkta karaktär av rökighet och havssalt, och destilleriet är en populär turistattraktion på Islay-ön.

https://www.malts.com/en-row/distilleries/caol-ila
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du