Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Springbank Springbank 21 Years

SpringbankSpringbank 21 Years

Skottland, Campbeltown, 700 ml, 46%

Vi har fått tag på några hårt allokerade Springbank 21 years. Whisky från egenmältad, medelhårt rökt malt, 12-15 pp, destillerad två och en halv gång. Lagrad på bourbonfat 45% samt portvonsfat 45%.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Stor, väldigt komplex doft av ingefära, kola och honung.  Smaken bjuder på en fin sälta samt kola, kakao, röda bär och toner av kola.

Drickes
Alkoholhalt
46%
Flaskstorlek
700 ml

Så tycker experterna

Livets Goda
95p 95 p Nostalgisk, attraherande vind i seglet här."

55% lagring i sherryfat och 35% i ex portvinsfat, 21 år och en blommig, syrlig sötma hänger med upp i åldern, och ger en frisk vind i den mörka choklad och kolamålade sötman fruktens moget oranga citrus och körsbärsvindar bär på. Vissa fallfruktsäpplen, sultanrussin och fikon spelar med och läder och tobak håller snyggt hov i avslutet. Nostalgisk, attraherande vind i seglet här.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Springbank är på många sätt är ett av Skottlands mest speciella destillerier. De producerar tre produkttyper. Klassiska Springbankwhiskyn, den helt orökta och trippeldestillerade Hazelburn och den hårt rökta och dubbeldestillerade Longrow. Både Hazelburn och Longrow är uppkallade efter nedlagda destillerier från Campbeltown. Staden Campbeltown ligger långt ner på Kintyrehalvön.  Campbeltown var en gång i tiden en så betydande whiskystad att den klassificerades som en egen whiskyregion.  Under Campbeltowns storhetstid var fler än 20 destillerier i drift staden, vilket inte överträffades någonstans i Skottland. I dag är bara Springbank, med sitt systerdestilleri Glengyle och Glen Scotia kvar i Campbeltown. Springbank är unikt på många sätt. Destilleriet ägs av samma familj dåWilliam Mitchell köpte det 1837. 

https://www.springbank.scot/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du