Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Springbank Longrow Peated

SpringbankLongrow Peated

Skottland, Campbeltown, 700 ml, 46%

Longrow Peated kommer från Springbank Distillery i Campbeltown. Namnet ”Longrow” som alltid är en kraftigt rökig maltwhisky och utgör ca 10% av produktionen på destilleriet. Den är uppkallad efter Longrow-destilleri, som var aktivt i Campbeltown mellan 1824 och 1896. Malten peates till omkring 55 pp···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Komplex doft med toner av vanilj, örter, frukt och en tydlig men balanserad ton av rök. Fyllig, nästan lite krämig smak med fint balanserade toner av rökighet som dock ej tar överhand.

Drickes
Alkoholhalt
46%
Flaskstorlek
700 ml

Så tycker experterna

Livets Goda
91p 91 p "Springbanks rökiga label "

Springbanks rökiga label får vanligen sin lagring i bourbon och sherryfat och har blivit en lite stilbildande fastlandsrökig whisky. Man uppger ingen ålder på denna whisky men här finns en fin cigarr och humidormognad i de förmodat unga åren vilket ger fina skiftningar i den citrusnyanserad fruktigheten. En sirlig sötma trivs med fatkryddigheten och strukturellt ligger även en stenig och maritim mineralisk sälta som ger denna Longrow snitsigt stram edge och lager.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Springbank är på många sätt är ett av Skottlands mest speciella destillerier. De producerar tre produkttyper. Klassiska Springbankwhiskyn, den helt orökta och trippeldestillerade Hazelburn och den hårt rökta och dubbeldestillerade Longrow. Både Hazelburn och Longrow är uppkallade efter nedlagda destillerier från Campbeltown. Staden Campbeltown ligger långt ner på Kintyrehalvön.  Campbeltown var en gång i tiden en så betydande whiskystad att den klassificerades som en egen whiskyregion.  Under Campbeltowns storhetstid var fler än 20 destillerier i drift staden, vilket inte överträffades någonstans i Skottland. I dag är bara Springbank, med sitt systerdestilleri Glengyle och Glen Scotia kvar i Campbeltown. Springbank är unikt på många sätt. Destilleriet ägs av samma familj dåWilliam Mitchell köpte det 1837. 

https://www.springbank.scot/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du