Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Moric Blaufränkisch Burgenland 2016

Vad tyckte du?

Weingut Moric Blaufränkisch Burgenland 2016

Ekologisk

Österrike, Burgenland, 750 ml, 12,5%

Från hyllade minimalistiska vinmakaren Roman Velich kommer här hans Moric Blaufränkisch Reserve från utmärkta årgången 2015. Rolands mångfacetterade och expressiva viner har fått en närmast kultliknande status bland nya vågens vinälskare som föredrar fruktdrivna viner som markeras av typicitet och r ···

Detta vin lanseras 2019-03-04 10:00
Styckvis

229:-

/flaska
Låda (12 st)

229:-

/flaska, totalt 2 748:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2016

Druvor

Blaufränkisch

Smaknotering

Stiltypiska aromer av mogna blåbär, kryddor och en tydlig första örter. Sina mjuka tanniner till trots har vinet en tydlig och seriös struktur som gör det till ett såväl lättdrucket, charmigt och matvänligt naturvin. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2023
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
1 g/l

Så tycker experterna

Decanter
91 p "Roland Velich is a master of Blaufränkisch."

"Roland Velich is a master of Blaufränkisch and his single-vineyard wines come from the Mittelburgenland. Even this basic bottling is exciting. The nose shows opulent black fruits; blueberries steeped in vanilla, though he uses no new oak. Ripe and almost sweet, this is balanced by acidity that gives a slight sharpness to the palate. Red fruits on the finish, which is intense and long."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från hyllade minimalistiska vinmakaren Roman Velich kommer här hans Moric Blaufränkisch Reserve från utmärkta årgången 2015. Rolands mångfacetterade och expressiva viner har fått en närmast kultliknande status bland nya vågens vinälskare som föredrar fruktdrivna viner som markeras av typicitet och renhet. Hans viner har beskrivits som ”Blaufränkisch vinifierat som en Grand Cru Bourgogne”. Han utför en närmast hänsynslös fruktselektion från sina tätt planterade gamla vingårdar (från tiden före masselektion av kloner). Hans approach är minimal intervention under vinmakningen och vinerna lagras på gamla ekfat. Detta vin kommer från 8–50 år gamla stockar i Neckenmarkt och Lutzmannsburg. Vinet skalmacereras i 20 dagar i öppna jäskar. Vinet lagras därefter i ungefär ett år på gamla ekfat (600-4500 liter). Man använder enbart naturlig jäst, ingen klarning eller filtrering sker och enbart minimalt med sulfit tillsätts.


Producenten

Roland Velich kommer från en familj med långa anor inom vinmakarskrået i Österrike. Medan resten av familjen håller fast vid det traditionella ville Roland bryta sig loss för att skapa sig en egen väg och fokusera på druvsorten blaufränkish. Under 90-talet var det dags - Roland skapade projektet ‘Blaufränkisch Unplugged’ under etiketten Moric och släppte sin första årgång (som enbart bestod av några tusen flaskor) år 2001.

Frukten kommer från det relativt okända regionen Mittel Burgenland som ligger ungefär en timme från Wien nära ungerska gränsen. Själva området blev österrikiskt så sent som 1921 och de ungerska influenserna är fortfarande starka - blaufränkish kallas här ofta för sitt ungerska namn ’kekfrankos’. Rolands mål är att skapa små kvantiteter av terroirdrivna viner som uttrycker ursprunget från de rikt mineraldrivna jordarna i området kring sjön Nieusiedlersee (särskilt kommunerna Neckenmark och Lutzmannsburg med vineriet beläget i Grosshoflein), bestående av skiffer, lera och kalk.

Han utför en närmast hänsynslös fruktselektion från sina tätt planterade gamla vingårdar (från tiden före masselektion av kloner). Hans approach är minimal intervention under vinmakningen och vinerna lagras på gamla ekfat.

”Jag tror att vinvärlden är trött på industriellt framtagna viner som enbart produceras med målet att få höga poäng. Målet borde istället vara en motivation att skapa något från ett råmaterial där jord, klimat och druvsort som blir unikt för den specifika växtplatsen” säger Roland själv.

Hans mångfacetterade och expressiva viner har fått en närmast kultliknande status bland nya vågens vinälskare som föredrar fruktdrivna viner som markeras av typicitet och renhet. Hans viner har beskrivits som ”Blaufränkisch vinifierat som en Grand Cru Bourgogne”.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan. Vingården arbetar helt enligt ekologiska principer men har inte ansökt om certifiering.