Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Escarpment Winery Kiwa Pinot Noir 2020
Våra kunder tycker

Escarpment WineryKiwa Pinot Noir 2020

Nya Zeeland, Martinborough, 750 ml, 14%

Kiwa-vingården i Martinborough är en av de äldsta vingårdarna i distriktet. En kombination av djupt alluvialt grus som Martinborough Terraces är kända för med Clones UCD 5 och 6 ger ett komplext och kryddigt vin. Frukten avstjälkas i huvudsak med undantag för en liten andel hela klasar och jäses i ö···

Styckvis

519 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 114 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Djup rubinröd och med en mjuk doft med en underliggande jordnära ton, aromer av mogna jordgubbar, plommon och röd-svarta körsbär och örtartiga toner. Medelfyllig smak med en fin parfymerad ton och tilltalande arom av jordgubbar, röd-svart körsbär sammanflätade med mineralsälta och fatkrydda. Avslutas mjukt med ihållande sammetslena tanniner.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
95p "Beautiful structure and focus."

A tightly-wound, stemmy and savory pinot with aromas of moss, charred bark, grilled herbs, spiced cherries, balsamic and rosemary stems. There's lots of tension here with tight, firm tannins providing a firm yet fine and subtle backbone. Beautiful structure and focus. Drink from 2023. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Escarpment, definieras av en lång, brant sluttning som ligger i slutet av en platå, en ganska unik plats i Martinborough. Landskapet är fantastiskt med en stora öppen himmel som sträcker sig över Wairarapa, "glittrande vatten" i te reo Maori, och de gamla alluviala jordarna som går djupt under landet. Escarpment Winery har som målsättning att överföra denna balans till vinerna och återspegla dessa speciella egenskaper i Aotearoa delen av Nya Zeeland.


Larry McKenna var tidigare mannen bakom Martinborough Vineyards, som nu är nu ansvarig för sitt eget projekt, Escarpment. Det etablerades 1999 som ett partnerskap mellan Larry, hans fru Sue, och Robert och Mem Kirby, och är baserat på en vingård planterad på Te Muna-flodens terrasser, några kilometer öster om Martinborough stad. Huvudfokus är Pinot Noir, som står för 70 % av planteringarna, men det finns även Chardonnay och lite Pinot Gris, Riesling och Pinot Blanc. Deras Chardonnay är seriös, men det är Pinot Noirs som stjäl showen, och i synnerhet en ny serie "Martinborough Insight"-viner från en vingård: Kupe, Kiwa, Te Rehua och Pahi.

https://escarpment.co.nz/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du