Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sergio Zenato Valpolicella Superiore 2013

Vad tyckte du?

Sergio Zenato Valpolicella Superiore 2013

Italien, Veneto, 750 ml, 13,5%

Manuell skörd av druvorna följs av avstjälkning och traditionell maceration under 10 dagar i rostfria tankar. I slutet av alkoholjäsningen separeras vinet från skalen med varsam pressning och lagras i 50-75 hektoliters ekfat i cirka 12 månader.

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Smaknotering

Doften är elegant med inslag av maraschino-körsbär och vilda bär. Smaken är medelfyllig och fruktig med mjuka tanniner och lång, elegant eftersmak.

Drickes
2015-2019
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91 p "Extremely well done"

A red with berry, chocolate and walnut aromas and flavors. Full-bodied, round and velvety. Savory and delicious. Extremely well done. Drink now.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till lite italienskinfluerade maträtter. Den gamla devisen: If it grows together, it goes together, stämmer allt som oftast. Klicka på länkarna nedan för att komma till recepten.

Vinet

Manuell skörd av druvorna följs av avstjälkning och traditionell maceration under 10 dagar i rostfria tankar. I slutet av alkoholjäsningen separeras vinet från skalen med varsam pressning och lagras i 50-75 hektoliters ekfat i cirka 12 månader.

Producenten

Firman drivs idag av grundaren Sergio Zenatos barn Alberto och Nadia. Som producent är familjen Zenato en enorm framgångssaga där kvalitet är det stora ledordet. Vinerna är omtalade över hela världen och bedömningar som Outstanding! och Very Good! är snarare regel än undantag. Idag produceras allt från röda till vita torra samt söta viner som ger stor njutning för pengarna.

2010 firade familjen Zenato sitt femtioårsjubileum och samma år blev vinet Amarone uppgraderat till den högsta klassen i Italien: DOCG. Från egna gården Santa Cristina och av köpta druvor gör man ca en miljon flaskor/år. Amarone-vinerna från Zenato tillhör de mest intressanta i regionen. Täta, nästan fruktsöta viner med lång eldig smak och en tilltalande kryddighet. Cabernet Sauvignon har en fin blommig, lätt ekig doft och en stram, lång smak. Riktigt goda år gör man Amarone Riserva Sergio Zenato, ett smakfyrverkeri med frukt, alkohol, syra och extrakt i nästan bedövande koncentration.

http://www.zenato.it/

Karta