Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini Promosso Spumante Dolce
Våra kunder tycker

MontelviniPromosso Spumante Dolce

Italien, Veneto, 750 ml, 9,5%

  Härligt söt spumante från Veneto! Montelvini gör en mängd olika mousserande viner i olika stilar och detta är deras sötfruktiga spumante som görs på vita aromatiska druvor som vuxit på Trevisos kullar. Vinet görs med samma metod som en Asti Spumante, med enbart en jäsning. Alkoholhalten är något···

Styckvis

109 kr

/flaska
Låda (6 st)

654 kr

Smaknotering

Intensivt aromatisk och fruktig doft med toner av blommor, gröna äpplen och citrus. Smaken är söt med en hög syra som balanserar upp och ber fräschhet. Bubblorna är livliga och eftersmaken är fruktig. En riktig sommarhit!

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
9,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
70 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Montelvinis vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge.

Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du