Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mezzacorona Rotari Blanc de Blanc Extra Brut

MezzacoronaRotari Blanc de Blanc Extra Brut

Italien, Trentino- Alto Adige, 750 ml, 12,5%

Knastertorra italienska kvalitetsbubblor som kvalade in till en av de åtta prestigefyllda platserna i listan "Årets bästa bubbel" 2018 enligt Allt om Vins kunniga expertjury. Druvorna skördas för hand från de vackra terrasserade vingårdarna i Alto Adige. Enbart gårdens bästa chardonnaydruvor används ···

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Inbjudande doft med aromer av flinta, nötiga briochetoner och mogen citrusfrukt. I smaken är vinet knastertorrt med frisk fruktsyra och toner av citrus, flinta och fin nötighet. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

Alltomvin
Årets bästa bubbel 2018 enligt expertjuryn


Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Knastertorra italienska kvalitetsbubblor som kvalade in till en av de åtta prestigefyllda platserna i listan "Årets bästa bubbel" 2018 enligt Allt om Vins kunniga expertjury. Druvorna skördas för hand från de vackra terrasserade vingårdarna i Alto Adige. Enbart gårdens bästa chardonnaydruvor används till denna cuvée som är en del av Rotaris toppserie. Den första jäsningen äger rum i rostfria tankar. Den andra jäsningen sker på flaska (enligt den klassiska metoden, kallad Metodo Classico). Efter avslutad jäsning mognar vinet hela 36 månader på sin jästfällning innan vinet degorgeras (jästfällningen skjuts ut och flaskan försluts med champagnekork). Passar som apéretif eller till rätter av fisk eller skaldjur.


Producenten

Vinfirman Mezzacorona är Trentinos ledande vinhus. Det är ett kooperativ med fler är 1500 medlemmar. Firman grundades redan 1904. Sedan dess har en enorm expansion ägt rum. Idag står man för över 50% av Trentinos totala produktion. Vinhuset producerar såväl röda som vita druvtypiska viner på lokala och internationella druvsorter. Firmans samtliga viner är alla välgjorda och mycket druvtypiska med en väl avvägd fatton.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.mezzacorona.it/en-us
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du