Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Caparzo Rosso di Montalcino 2019

CaparzoRosso di Montalcino 2019

Italien, Toscana, 750 ml, 13%

Rosso di Montalcino är Brunello di Montalcino lillebror eller lillasyster och lagras en kortare tid på fat innan buteljering och lansering än storebror. Ett enklare vin måhända men också ett av de mest prisvärda i hela Toscana. Ett vin som kan drickas tidigare än Brunello men som ändå ger lite av sa ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Nyanserad och kryddig doft med inslag av körsbär, örter, fat och lakrits. Smaken är drygt medelfyllig och frisk, med inslag av körsbär, kryddor, färska örter och fat. Lång och fruktdriven eftersmak

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Rosso di Montalcino är Brunello di Montalcino lillebror eller lillasyster och lagras en kortare tid på fat innan buteljering och lansering än storebror. Ett enklare vin måhända men också ett av de mest prisvärda i hela Toscana. Ett vin som kan drickas tidigare än Brunello men som ändå ger lite av samma härliga känsla. Caparzos Rosso di Montalcino är gjort på sangiovesedruvor från egendomens egna vingårdar i norra och södra Montalcino och årgång 2018 tillhör topparna i distriktet. Perfekt till kött, pasta, pizza eller smakrikare vegetariska rätter. 

Producenten

Caparzo förfogar över 90 ha fördelat på fem vingårdar. Brunellovinerna är husets flaggskepp, men här produceras även Chardonnay och Petit Verdot! Förutom vin gör de även olivolja från egna odlingar.
http://www.caparzo.it/en/index.php
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du