Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta San Guido Guidalberto 2022

Tenuta San GuidoGuidalberto 2022

Italien, Toscana, 750 ml, 13,5%

Ny årgång av Guidalberto - Tenuta San Guidos som inte lägre skönts som ett andravin till Sassicaia utan druvrna som odlas till Guidaberto användes endast till detta vin. Vinet är en bland på 60 procent cabernet sauvignon och 40 procent merlot. Vinet lagras 15 månader på delvis nya (30%) fat av frans···

Styckvis

549 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 294 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Stor generös doft av svarta vinbär, körsbär, tobak, kaffe, cederträ och mint. Smaken är koncentrerad och bred med smak av mogna bär, mörk choklad, kaffe, tjära, tobak, och vanilj. Lång eftersmak. 

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Sassicaia är ett av världens bästa och mest kända viner. Ett revolutionärt vin som vände vinutvecklingen i hela Italien! Vinet kommer från Tenuta San Guido i Bolgheri. Det skapades av markisen Mario Incisa della Rocchetta, som redan på 40-talet började experimentera med vin gjort på cabernetdruvor. Men det tog lång tid innan vinet fann sin rätta form.

Sassicaia blev världsberömt över en natt efter en blindprovning som den engelska vinidningen Decanter hade ordnat där det då okända vinet slog ut 33 toppviner från 1972, bland dem flera av de allra yppersta Bordeaux-vinerna. Nuvarande ägaren, Niccoló Incisa della Rocchetta, har vidareutvecklat vinet. Efter några svåra år i början av 90-talet har vinet från årgång 1995 blivit allt bättre. 

I alla år har man nöjt sig med att producera ett enda vin – Sassicaia – men nu finns även vinet Guidalberto och Le Difese. Det första produceras av cabernet och merlot från vingårdar som gränsar till Sassicaias. De ägs av greve Federico Zileri di Bolgheri, som är kusin till Sassicaias ägarfamilj. Guidalberto tillverkas i en nyinredd vinkällare, men lanseras under Tenuta San Guidos etikett.

Le Difese är en IGT Toscana gjord på en blandning av cabernet och sangiovese. 

http://www.tenutasanguido.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du