Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta di Petrolo Campo Lusso Cabernet Sauvignon 2015

Vad tyckte du?

Tenuta di Petrolo Campo Lusso Cabernet Sauvignon 2015

Ekologisk

Italien, Toscana, 750 ml, 13%

Tenuta de Petrolos ikonvin Campo Lusso. Vingården med Cabernet Sauvignon planterades 2001 och är en av de högst belägna Tenuta di Petrolo, mycket nära det gamla försvarstornet Galatrona, som tornar över hela dalen och fastigheten. Fältet är skyddat från vind i ett naturligt mikroklimat, omgivet av h ···

Styckvis

745:-

/flaska
Låda (6 st)

745:-

/flaska, totalt 4 470:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2015

Druvor

Cabernet Sauvignon

Smaknotering

Stor, intensiv doft, till bredden fylld av lätt mogna mörka bär, svarta vinbär , violer, vanilj och toner av kaffe. Smaken domineras av mörka bär, choklad samt en fin kryddighet. Tanninerna har börjat mjuka men har fortfarande ett fint, stramt grepp. Vinet har en otroligt snygg och lång finish.

Drickes
2021-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
96 p "A tiny production, handmade jewel. "

A layered and beautiful mountain cabernet with currant, violet and dark berry undertones. Full body, dense and powerful with so much fruit and hints of vanilla and coffee. Needs three or four years to come together. A tiny production, handmade jewel. Drink in 2021.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Tenuta de Petrolos ikonvin Campo Lusso. Vingården med Cabernet Sauvignon planterades 2001 och är en av de högst belägna Tenuta di Petrolo, mycket nära det gamla försvarstornet Galatrona, som tornar över hela dalen och fastigheten. Fältet är skyddat från vind i ett naturligt mikroklimat, omgivet av höga träd. Vinet är komplext och påminner om de fantastiska vinerna från Napa Valley, ett vin med långt liv framåt och en kultklassiker från födseln. 

Produktionen är låg med enbart cirka 600 flaskor per år. Innehållet är till 100% cabenet sauvignon som har lagrats i 18 månader på ny fransk ek. Ett mycket stort vin!

Producenten

Denna egendom är en av de mest hyllade i dagens Toscana. Under den karismatiske ägaren, Luca Sanjusts och hans mor Lucia Sanjust Bazzochis ledning, har man sedan mitten av nittiotalet uppnått fantastiska resultat och vingården har fått ett genombrott bland internationella vinkritiker som James Suckling, Wine Spectator och Robert Parker. 

Luca Sanjust är bördig ur en gammal italiensk adelsfamilj med rötter tillbaka till hertigarna av Sicilien år 1200.  Men Tenuta Petrolo har varit i Sanjusts/Bazzochis ägo sedan 1940-talet. Egendomen är otroligt vackert belägen ca. 40 km syd om  Siena i ett kuperat område, som domineras av ett imponerande slottstorn från etruskisk tid, dvs. innan romarna erövrade denna del av Italien, som kallas Galatrona. Det har sedan byggts om av romarna och under renässansen. Ursprungligen var det tillflyktsort för invånarna i krigstid.

Tidigare låg egendomens fokus på att producera vanlig Chianti, men när Luca Sanjust övertog ansvaret för driften insåg han tidigt att egendomen hade enastående mikroklimat och en unik terroir. Särskilt hög höjd i merlotvingårdarna vid foten av det gamla slottstornet är verkligen exceptionella och ger druvor för Galatrona som många granskare utan tvekan jämför med Pomerols stora viner som Eglise Clinet, Le Pin och Petrus. Jordstudier har också visat att det finns många likheter med terroiren i Pomerol.

Förutom prestigevinet Galatrona gör man också bland annat den mycket prisvärda Torrione.

http://www.petrolo.it
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du