Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cantine Nicosia Vulkà Etna Rosso 2017

Vad tyckte du?

Cantine Nicosia Vulkà Etna Rosso 2017

Italien, Sicilia, 750 ml, 13%

Vulkà Etna Rosso är en blandning av Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio och ett äkta uttryck för terroiren i Etna, men kännetecknas samtidigt av en unik kombination av elegans och drickbarhet. Det vulkaniska ursprunget och vinodlingarnas höjd ger detta vin en anmärkningsvärd mineralitet och en s ···

Styckvis

179:-

/flaska
Låda (6 st)

179:-

/flaska, totalt 1 074:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Anka
  • Skogsfågel
Årgång

2017

Druvor

Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio

Smaknotering

En rik aromatisk och fruktig doft medtydliga inslag av röda bär och kryddor Smaken är generöst fruktig med en stor mineralitet och mjuka tanniner i en bra struktur med en lång fruktig finish.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vulkà Etna Rosso är en blandning av Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio och ett äkta uttryck för terroiren i Etna, men kännetecknas samtidigt av en unik kombination av elegans och drickbarhet. Det vulkaniska ursprunget och vinodlingarnas höjd ger detta vin en anmärkningsvärd mineralitet och en stor karaktär.

 

Druvsorter: Nerello Mascalese 80% - Nerello Cappuccio 20%

Vingårdar: Jorden är vulkanisk och mycket rik på mineraler på en höjd av 650-750 m över havet.

Skörd: För hand i mitten av oktober

Maceration: Kallmaceration i 24 timmar

Jäsning: I cirka 10-15 dagar vid en kontrollerad temperatur (22-24 ° C)

Lagring: Främst i rostfritt ståltankar med en kort åldring i tonneaux samt 5-6 månader i flaska.

Producenten

1898 beslutade Francesco Nicosia, farfar till den nuvarande ägaren, att i Trecastagni, på den östra sluttningen av Etna-berget öppna sin första vinbutik. Detta var under Etna-vinets guldålder, som då, precis som nu var kända och uppskattade över hela Europa för sin mineralitet och "vulkaniska" personlighet.

 

Mot slutet av det tjugonde århundradet kom familjföretaget, tack vare uthållighet, mod och innovativ andan in i en ny era tack vare den nye ägaren Carmelo Nicosia. Han investerade kraftigt i att expandera och omstrukturera vingårdarna och bygga ett ntty modernt vineri vilket hjälpte till att förvandla familjeföretaget till en av de ledande aktörerna av siciliansk vin i Italien och runt om i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du