Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cantine Nicosia Vulkà Etna Rosso 2017

Cantine NicosiaVulkà Etna Rosso 2017

Italien, Sicilia, 750 ml, 13%

Vulkà Etna Rosso kommer från vad som varit en av de senaste årens hetaste vinregioner - Etna på Sicilien. Vinet är en för omårdet klassisk blandning av de två mycket personliga druvsorterna Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio och ett ett härligt uttryck för terroiren på Etna. Vinet har vulkanens ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

En rik aromatisk och fruktig doft medtydliga inslag av röda bär och kryddor Smaken är generöst fruktig med en stor mineralitet och mjuka tanniner i en bra struktur med en lång fruktig finish.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
90p

"Få vinregioner har varit hetare än Etna på Sicilien de senaste fem åren och här är ett exempel på varför det har varit så. Cantine Nicosias Etna Rosso förenar allt det där som vi förknippar med de härligt personliga vinerna från Etna. En djup men ändå lätt och fräsch frukt, en saltstänkt mineralitet och en skön komplexitet i de olika smakelementen. Drick till fläsk, kyckling och smakrika sallader."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vulkà Etna Rosso kommer från vad som varit en av de senaste årens hetaste vinregioner - Etna på Sicilien. Vinet är en för omårdet klassisk blandning av de två mycket personliga druvsorterna Nerello Mascalese och Nerello Cappuccio och ett ett härligt uttryck för terroiren på Etna. Vinet har vulkanens lite vilda och saltstänkta personlighet som den kombinerar med mjuk bärighet, elegans och drickbarhet. Det vulkaniska ursprunget och vinodlingarnas höjd ger detta vin en utpräglad mineralitet och en stor karaktär.

 

Druvsorter: Nerello Mascalese 80% - Nerello Cappuccio 20%

Vingårdar: Jorden är vulkanisk och mycket rik på mineraler på en höjd av 650-750 m över havet.

Skörd: För hand i mitten av oktober

Maceration: Kallmaceration i 24 timmar

Jäsning: I cirka 10-15 dagar vid en kontrollerad temperatur (22-24 ° C)

Lagring: Främst i rostfritt ståltankar med en kort åldring i tonneaux samt 5-6 månader i flaska.

Producenten

1898 beslutade Francesco Nicosia, farfar till den nuvarande ägaren, att i Trecastagni, på den östra sluttningen av Etna-berget öppna sin första vinbutik. Detta var under Etna-vinets guldålder, som då, precis som nu var kända och uppskattade över hela Europa för sin mineralitet och "vulkaniska" personlighet.

 

Mot slutet av det tjugonde århundradet kom familjföretaget, tack vare uthållighet, mod och innovativ andan in i en ny era tack vare den nye ägaren Carmelo Nicosia. Han investerade kraftigt i att expandera och omstrukturera vingårdarna och bygga ett ntty modernt vineri vilket hjälpte till att förvandla familjeföretaget till en av de ledande aktörerna av siciliansk vin i Italien och runt om i världen.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du