Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Trediberri Langhe Nebbiolo 2022

TrediberriLanghe Nebbiolo 2022

Ekologisk

Italien, Piemonte, 750 ml, 13,5%

Finns det en snyggare introduktion till Nebbiolo? Det här är Trediberris Langhe Nebbiolo från 2022 - ytterligare en varm och fin årgång i Piemonte. Vinet är gjort av ekologiskt odlade druvor. Jäsningen är spontan och naturlig och vinet får endast två månaders lagring på slavonska ekfat (resten sker ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2022

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Generös och fruktig doft med toner av körsbär, mullbär, svarta vinbär, kakao och med fina florala inslag (rosor). Smaken är precis som doften otroligt fruktdriven med körsbär, svartavinbär, kakao, rosor och fina inlindade tanniner i eftersmaken. Nebbiolo har väl aldrig varit så juicig som hos just Trediberri. 

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
90p 90 p "Fruit-forward with a racy finish."

Ripe and fruity with notes of cherries, raspberries, cocoa and hibiscus. Medium- to full-bodied and juicy with grainy tannins that are ripe and velvety. Fruit-forward with a racy finish. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Den lilla producenten Trediberri startade så sent som 2012, efter att tre partners år 2008 gick samman och investerade i 5 hektar mark i La Morra. En av de tre är Federico Uberto, en mycket respekterad vinmakare som bland annat jobbats för den berömda producenten Renato Ratti i 40 år. De två andra är Federicos son Nicola och Vladimiro Rombaldi. Vingården ligger i Berri, en liten by i La Morra, vilket gav egendomen dess namn: tre från Berri. 

Filosofin hos Trediberri är enkel: minsta möjliga påverkan  i vingården, vilket gav en ekologisk certifiering år 2015. Idag omfattar egendomen nästan 8 hektar vinodling. 5 hektar i Berri, 1,8 hektar i den mellersta delen av Cru Rocche dell 'Annunziata (som alltid har varit i familjens Ubertos ägo) och 1,8 hektar av vingården Cappalotti (som de hyrt in sig på). Vintillverkningen är traditionell med lång maceration och lagring i stora slavonska ekfat.

Trediberris mål är att skapa uttrycksfulla viner, där kraft och tanniner inte tar över den elegans som är så typisk för La Morras terroir. Deras oerhört begränsade produktion gör det möjligt att göra precis den typen av vin som de själva älskar. Eller som de själva uttrycker det: "När ett vin är så gott att flaskan töms på nolltid, då vi har gjort vårt jobb."

http://www.trediberri.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du