Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Contratto Blanc de Blancs Brut 2010

Vad tyckte du?

Contratto Blanc de Blancs Brut 2010

Italien, Piemonte, 750 ml, 12,5%

Från La Spinettas vinmakare Giorgio Rivetti kommer också ett av Italiens bästa mousserande viner. Contrattos Blanc de Blancs Brut görs enligt traditionella metoden på 100% chardonnay och är ett knastertorrt bubblande, moget vin med enbart 3 gram socker per liter. Druvorna kommer från vingårdar i Cos ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2010

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Inbjudande och mogen doft av solvarm citrus, rostat bröd, mineral och bokna äpplen. Smaken är torr och frisk med fräsch och spröd struktur och balanserad eftersmak. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
3 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

1/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från La Spinettas vinmakare Giorgio Rivetti kommer också ett av Italiens bästa mousserande viner. Contrattos Blanc de Blancs Brut görs enligt traditionella metoden på 100% chardonnay och är ett knastertorrt bubblande, moget vin med enbart 3 gram socker per liter. Druvorna kommer från vingårdar i Costigliole i Piemonte. Vinet spenderar 24 månader på sin jästfällning innan degorgering och görs årligen i enbart 6.500 flaskor.Producenten

Contratto är Italiens äldsta producent av mousserande vin gjort enligt den traditionella metoden med en andra jäsning i flaskan. De är också en av Italiens äldsta producenter av Vermouth där det första receptet går tillbaka till 1890-talet. Contrattos mousserande viner var det självklara valet för Vatikanstaten och många Europeiska kungahus i början på 1900-talet.

Sedan 2011 drivs vinhuset av La Spinetta med den champagnetokiga vinmakaren Giorgio Rivetti i spetsen. Hans mål och vision är att producera det absolut bästa mousserande vinet i Italien, och han har just champagne som förebild.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.contratto.it