Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Carlo Revello & Figli Barolo Boiolo Double Magnum 2018

Carlo Revello & FigliBarolo Boiolo Double Magnum 2018

Italien, Piemonte, 3000 ml, 14,5%

2016 var sista årgången av Carlo Revellos R.G - vinet som var en blandning av två olika Cru-lägen, Rocche della Annunziata och Giachini. Numera buteljeras de två separat men familjen har även introducerat en nu cru - Boiolo - från och med årgång 2018. Boiolo är det näst största vingårdsläget i La Mo ···

Flaskor per låda (1 st)

2 349 kr

Flaskpris 2 349 kr
Årgång

2018

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Ung doft med karaktäristiska toner av torkade körsbär, balsamico, rosor, kakao och plommon med kryddiga inslag av tobak, torkade örter. Smaken är ovanligt fruktig för att vara ett så ungt vin - men här finns förstås även kraftfulla tanniner. 2018 har ändå gett viner som är lite elegantare i stilen och som förmodligen kommer kunna dricksa ganska snart efter skörden. Lång härlig eftersmak. 

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
3000 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2016 var sista årgången av Carlo Revellos R.G - vinet som var en blandning av två olika Cru-lägen, Rocche della Annunziata och Giachini. Numera buteljeras de två separat men familjen har även introducerat en nu cru - Boiolo - från och med årgång 2018. Boiolo är det näst största vingårdsläget i La Morra (efter Annunziata) och familjen Revello äger en bit som ligger 480 meter över havet och vars stockar har en genomsnittlig ålder på 20-25 år. De delar som lämpar sig bäst för Nebbiolo ligger i närheten av en annan berömd Cru - nämligen Brunate. Boiolo brukar normalt ge viner med bra färg och avrundade men tydliga tanniner som kan drickas tidigare än exempelvis Brunate. Vinet har jäst i vertikala jäskar med överpumpning och lagrats på en blandning av mestadels stora slavonska fat (2 500 liters) och 6-åriga franska barriquer.

Producenten

Det må vara ett av de nyaste tillskotten i La Morra men Carlo Revello är ingen nykomling i Barolo. Egendomen bilades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen (vingårdar och allt) Fratelli Revelli för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem (inget ovanligt i vinvärlden).

Fratelli Revello startades av pappa Giacomo vid mitten av 1950-talet men det var först när sönerna tog över i början av 1990-talet som egendomen tog rejäla kliv framåt. Carlo och Lorenzo var och är båda nära vän och lärljungar till den kanske främste modernisten i La Morra - Elio Altare och vinerna fick en klart modernistisk prägel redan från första årgången 1992. Med korta macerationstider i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och lagring på ny ek skapades viner i Altare-skolan. Elegant och drickbar La Morra-Barolo och enligt många bland de bästa i den här skolan efter Altare.

Med splitten 2016 påbörjades en ny historia med Carlo Revello e Figli (figli pga de två sönerna Erik och Niklas - Carlo har svensk fru Paola därav de svenska namnen). Man har nu 6 av de ursprungliga hektaren och producerar läckert frisk dolcetto, seriös och smakrik Barbera och lite mer klassisk La Morra-Barolo. De nya barriquerna håller på att bytas ut mot större fat (2500 liter) av slavonsk ek och man använder också en större procent redan använda barriquer för att göra vin med mer utpräglad frukt och mindre ekfatskaraktär. De äger bland annat delar av vingårdarna Rocche del Annunziata och Bricco Manescotto och tillsammans med Mauro Veglio så hyr de även en del av Manociono i Serralunga (där de delar 50/50 på skörden). 

https://carlorevello.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du