Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta Cocci Grifoni Colle Vecchio Offida Pecorino 2016

Vad tyckte du?

Tenuta Cocci Grifoni Colle Vecchio Offida Pecorino 2016

Italien, Marche, 750 ml, 14%

"Colle Vecchio Vineyard" är hjärtat av Tenuta Cocci Grifonis ägor där de som alltid odlar Pecorino-druvor. Det är där deras unika D.O.C.G. föddes och har sedan dess utvecklats till en ikon i världen av inhemska vita druvsorter. Vingården är omgiven av klippor och branta sluttningar och ligger i en n ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Smaknotering

Doften är intensiv och aromatisk av gula persikor, citrusfrukter, örter, eukalyptus, bergamott och mynta Smaken är intensiv och ihållande men samtidigt friskhet med en lång eftersmak som kompletteras med nyanser av citrus och salvia.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
7-9ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

2/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

"Colle Vecchio Vineyard" är hjärtat av Tenuta Cocci Grifonis ägor där de som alltid odlar Pecorino-druvor. Det är där deras unika D.O.C.G. föddes och har sedan dess utvecklats till en ikon i världen av inhemska vita druvsorter. Vingården är omgiven av klippor och branta sluttningar och ligger i en naturlig miljö som omfattar ett område nära de medeltida städerna Ripatransone, Grottammare och Cossignano och vidare ned till Tronto River Valley i södra Marche. Det är i den nedre delen av regionen som denna experimentella vingård som består har en jordmån som mest består av lera och kalksten och som vetter mot nordväst.

Denna plats producerar druvor med tjocka skinn som är lämpliga för strukturerade och långvariga vita viner med intensiva aromer.

 

Druvor: 100% Pecorino

Jordmån: Lerig och sandig på 180-250 m.ö.h.

Skörd: Manuell i början av september.

Lagring: 4-6 månader i ståltankar förljt av minst 12 månader i flaskan.

Producenten

Guido Cocci Grifoni, hade i åratal en vision att skapa ett fantastiskt vitt vin i Piceno, en region som endast var känt för sina fylliga och generösa röda viner. Bakom denna vision låg en upptäckt av något som alltid fanns där men hade fallit i glömska. Denna upptäckt var en gammal druvsort som hade försvunnit i flera år: Pecorino.

Idag drivs vineriet av familjens fjärde generationen av kvinnorna. Diana, modern, ansvarar för gästfriheten i huset på landet samt övervakar vingårdarna. Paola är den som ansvarar för produktion och vinifiering. Marilena är generaldirektören.

Tenuta Cocci Grifoni ligger som sagt i "The Piceno", ett kuperat område i Marche-regionen. Piceno är lite av en värld för sig själv, långt ifrån stora kommunikationsvägar och överflöd av renässansbyar och landsbygd. Det är också den viktigaste vinodlingsregionen i Le Marche. Från kullarna med utsikt över Adriatiska havet, till nationalparken Monti Sibillini, kännetecknas landskapet av vingårdar som varvas med olivlundar och små traditionellt odlade jordbruk. Här producerar familjen Cocci Grifoni både DOC och DOCG-viner.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du