Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Carlo Revello & Figli Langhe Nebbiolo 2021
Våra kunder tycker

Carlo Revello & FigliLanghe Nebbiolo 2021

Italien, Langhe, 750 ml, 14%

Carlo Revellos Langhe Nebbiolo kommer från egna vingårdar i byn Annunziata i La Morra. De planterades av Carlos far med start 1960 och är belägna på mellan 230-250 meter över havet. Terroiren är samma kalkblandade lera som man hittar alla Revellos vingårdar.   Skörden skedde i början av oktober. J···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2021

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Läckert fruktiga toner i doften av mörka körsbär, björnbär och trädgårdshallon som samsas med kryddiga och florala nyanser av färska örter, kanel, rosor och viol.   Smaken är härligt fruktig där det som doften bjuder på bäddas in av en läckert gryning tanninstruktur och en pigg syra som skapar en härlig balans i eftersmaken.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91p 91 p "Langhe Nebbiolo med ett djup som vi kommit att förvänta oss från Carlo och Erik Revello."

"Carlo Revellos Langhe Nebbiolo är nu inne på sin femte årgång och 2021 kommer med de klassiska dofterna av rosor, körsbär, svarta vinbär och lite tjära. Smaken är frisk och med ett djup som vi kommit att förvänta oss från Carlo och Erik Revello. Det är en Langhe som visar upp allt det som vi vill ha i ett Nebbiolo-vin. Ge den ett till två år till för att vinet riktigt ska öppna upp sig men tanninerna är redan tillräckligt polerade för att du ska kunna dricka det redan idag (2023)."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Det må vara ett av de nyaste tillskotten i La Morra men Carlo Revello är ingen nykomling i Barolo. Egendomen bilades så sent som 2016 efter att börderna Carlo och Lorenzo helt enkelt delade på familjeegendomen (vingårdar och allt) Fratelli Revelli för att trygga arvet åt sina barn och undvika framtida problem (inget ovanligt i vinvärlden).

Fratelli Revello startades av pappa Giacomo vid mitten av 1950-talet men det var först när sönerna tog över i början av 1990-talet som egendomen tog rejäla kliv framåt. Carlo och Lorenzo var och är båda nära vän och lärljungar till den kanske främste modernisten i La Morra - Elio Altare och vinerna fick en klart modernistisk prägel redan från första årgången 1992. Med korta macerationstider i rotofermentatorer (snurrande jäskar) och lagring på ny ek skapades viner i Altare-skolan. Elegant och drickbar La Morra-Barolo och enligt många bland de bästa i den här skolan efter Altare.

Med splitten 2016 påbörjades en ny historia med Carlo Revello e Figli (figli pga de två sönerna Erik och Niklas - Carlo har svensk fru Paola därav de svenska namnen). Man har nu 6 av de ursprungliga hektaren och producerar läckert frisk dolcetto, seriös och smakrik Barbera och lite mer klassisk La Morra-Barolo. De nya barriquerna håller på att bytas ut mot större fat (2500 liter) av slavonsk ek och man använder också en större procent redan använda barriquer för att göra vin med mer utpräglad frukt och mindre ekfatskaraktär. De äger bland annat delar av vingårdarna Rocche del Annunziata och Bricco Manescotto och tillsammans med Mauro Veglio så hyr de även en del av Manociono i Serralunga (där de delar 50/50 på skörden). 

https://carlorevello.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du