Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Schiopetto Merlot del Pompiere 2020

SchiopettoMerlot del Pompiere 2020

Italien, Friuli-Venezia Giulia, 750 ml, 14,5%

Druvorna odlas i Blumeri. Vinifikationen sker på ståltank under kontrollerade former för att hålla alkoholhalt och extraktion på så låga nivåer som möjligt och behålla aromernas fräschör. 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Merlot

Smaknotering

Rubinröd färg. Fruktig doft med toner av röda bär och balsamiska toner som karaktäriserar denna unga merlot från Friulien. Smaken är mjukt fruktig med fin fräschör och toner av röda bär, lakrits och söta kryddor. 

Drickes
2022-2027
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
93p

Always a beautiful and very drinkable merlot with red fruit, black walnut and chocolate that follow through to a full body and balanced finish. Drink now or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna odlas i Blumeri. Vinifikationen sker på ståltank under kontrollerade former för att hålla alkoholhalt och extraktion på så låga nivåer som möjligt och behålla aromernas fräschör. 

Producenten

Allt började 1970 i vingårdarna runt ärkebiskopens palats i Capriva, avstått i hyran till Mario av kyrkan; vingårdar som Mario helt renoverade och som slutligen blev hans egendom 1989 efter många uppskjutningar.

 

Mario, helt medveten om att den verkliga rikedomen och styrkan i verksamheten, är jorden och växterna, förvandlade gammal oskadad terräng i vingårdar som botades i detalj, han arbetade hårt för att göra sina vingårdar unika och han utnyttjade potentialen i Terroir av "Ponca" (typisk Friuli-terräng bestående huvudsakligen av lera och kalksten).

 

Så småningom anslöt sig hans barn, Maria Angela, Carlo och Giorgio till honom för att driva verksamheten och fortsatte hans projekt med känslighet och respekt, med kärlek till tradition och verklig passion.

 

I april 2014 gick verksamheten i händerna på familjen Rotolo som avser att behålla intakt Marios uppdrag och produktiva filosofi för kontinuitetens skull.

https://www.schiopetto.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du