Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Azienda Agricola Filippo Manetti Gea (orangevin) 2019

Azienda Agricola Filippo ManettiGea (orangevin) 2019

Ekologisk

Italien, Emilia-Romagna, 750 ml, 13%

Druvorna till Filippo Manetti’s orangevin Gea kommer från jordar som är en blandning av lera, sand och kalksten i Emilia-Romagna. Druvorna avstjälkas och jästes sedan 5 dagar med skinnen i betongtank. Därefter pressas och lagras på rostfria fat före tappning i augusti 2018. Vinerna har en fantastisk ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Trebbiano

Smaknotering

Lätt oxidativ, fruktig doft av stenfrukt, blommor, krita, grape, apelsinskal och solmogen citron. Vinet har en fräsch och lätt zestig textur med fin syra och ett fräscht avslut. Orange- och naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna till Filippo Manetti’s orangevin Gea kommer från jordar som är en blandning av lera, sand och kalksten i Emilia-Romagna. Druvorna avstjälkas och jästes sedan 5 dagar med skinnen i betongtank. Därefter pressas och lagras på rostfria fat före tappning i augusti 2018. Vinerna har en fantastisk fräschör och struktur. En rolig variant av ”orange” vin för vinnörden!

Producenten

1997 beslutade Filippo Manetti, då 27 år gammal och arbetade inom luftkonditioneringsindustrin, att köpa en liten medeltida by som heter Campiume, belägen i Romagna Hills, strax utanför San Lorenzo. Denna by var redan omgiven av 3 hektar vingårdar, så han kunde genast börja leva sin dröm om att viner som uttryckte sitt ursprung. Han restaurerade också husen och startade ett Bed and Breakfast så att han kunde dela den här underbara platsen med fler människor. År 2000 gjorde han sitt första vin. Passion för naturen och traditionen är det som driver Filippo i sitt arbete och vinerna är levande och uttrycksfulla.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du