Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Barone Ricasoli Colledilà Gran Selezione 2018

Barone RicasoliColledilà Gran Selezione 2018

Italien, Chianti Classico, 750 ml, 13,5%

Denna Cru växer på en lerig kalkstensjord som är en av de mest representativa typerna av Chianti Classico: en mycket stenig jord, rik på kalciumkarbonat och lera och fattig i organiskt material. Druvorna handplockades den 21-22 september 2018 vilka sedan fick jäsa i en temperatur på 24-27 med dagli···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Generös doft med toner av bigarråer, tranbär, viol och fat. Smaken bjuder på en fin tanninstruktur som vackert lindar in fruktigheten som i eftersmaken mynnar ut i lång och smakrik eftersmak där nyanser av rosor, viol och fat kikar fram.

Drickes
2024-2035
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
98p 98 p "A song in the bottle."

This is sensational, with ultra fine tannins that melt into the wine. Such intense and beautiful fruit with cherries, peaches and lightly candied cherries. Some citrus, too. Very soft and creamy with wonderful polish. Beautiful center palate and a lovely finish. A song in the bottle. A little tight now. Hard to wait, but give it two or three years to open.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Man kan tro att en producent som skriver 1141 som sitt grundande år skulle vara fast förankrad i sin historia, men för anrika Barone Ricasoli är utveckling och innovation två av de viktigaste ledorden, tillsammans med hög kvalitet såklart.

 

Allt började med att familjen Ricasoli köpte Castello di Brolio i byn Gaiole i Chianti för snart 900 år sedan och vinet blev en viktig del i det övriga jordbruket. Genom historien har Barone Ricasoli haft en betydande roll i utvecklingen av Chianti, men det stora kvalitetslyftet har kommit sedan Francesco Ricasoli tog över ansvaret 1994 och nu i 32:a rakt nedstigande led från grundaren driver familjeföretaget.

 

Idag hör man till de ledande vinfirmorna i Italien och med 250 hektar vingård i främst Chianti och Chianti Classico har man ett brett utbud av både klassiska och mer innovativa viner.

Sedan 1995 har firman varit en av de drivande krafterna bakom forskningen om kloner av druvan Sangiovese och 2010 var förta årgången man producerade sina toppviner från de nya klonerna.

Vinhuset drivs fortsatt vidare av Francesco Ricasoli och vinmakaren Carlo Ferini ser till att arvet och den storslagna kvaliteten på vinerna lever vidare.

https://ricasoli.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du