Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Urban Wines Castel del Monte Riserva Ragaletti 2008

Vad tyckte du?

Urban Wines Castel del Monte Riserva Ragaletti 2008

Italien, Castel del Monte, 750 ml, 13,5%

Castel del Monte Riserva 2008 Ragaletti kommer från vingårdar belägna vid världsarvet Castel del Monte, som även givit namnet till vindistriktet.Druvorna skördades för hand under slutet av oktober 2008 från gamla vinstockar med en snittålder av 30 år. Skördeuttaget är lågt och varje vinranka beskärs ···

Styckvis

109:-

/flaskaOrd. pris 139:-
Låda (12 st)

109:-

/flaska, totalt 1 308:- Ord. pris 1 668:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2008

Druvor

Nero di Troia

Smaknotering

Vinet är komplext och balanserat med fin koncentration och längd ackompanjerad av en elegant tannin - och fruktstruktur samt inslag av fat, solmogna körsbär och kryddor. Vinet har en stor potential till fortsatt lagring men är idag färdigt att serveras.Vinet passar mycket bra till smakrika rätter på vilt- och nötkött, gärna med feta tillbehör, vitlök och örter.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
89 p "Ett vin med karaktär och som utan tvekan kan hantera ytterligare några års lagring."

För att ha påbörjat sitt tionde levnadsår så uppträder vinet oerhört ungdomligt i glaset. Bouqueten bjuder på den för druvan så typiska violtonen som skänker vinet fräschör tillsammans med de mörkbäriga dragen, tänk svarta körsbär och plommon, samtidigt som det finns en markerad stenkrossmineralitet, integrerade fatkryddor och ett stänk tobak som indikerar begynnande mognad. I gommen ett vin med struktur där syran känns alert och tanninerna har slipats ner något med tiden på flaska. Istället är det den ännu generösa rödsyrliga frukten som styr smakupplevelsen tillsammans med nyanser av piptobak, torkade frukter, kryddor och en mineralitet som får oss att tänka somrig grusväg. Här finns en stringens och intensitet som charmerar och avslutet är piggt, bärdrivet och skönt kvardröjande i gommen. Ett vin med karaktär och som utan tvekan kan hantera ytterligare några års lagring.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/515051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Castel del Monte Riserva 2008 Ragaletti kommer från vingårdar belägna vid världsarvet Castel del Monte, som även givit namnet till vindistriktet.

Druvorna skördades för hand under slutet av oktober 2008 från gamla vinstockar med en snittålder av 30 år. Skördeuttaget är lågt och varje vinranka beskärs så att endast fem klasar växer på rankan vilket ger extra djup och koncentration till vinet.

Producenten

Urban Wines startdes 2017 just för att kunna erbjuda viner som folk vill dricka. Riktigt bra, smakfulla och hållbara viner till bästa möjliga pris. De arbetar uteslutande med ett noggrant urval av vinproducenter och viner som lever upp till högt ställda förväntningar om kvalitet, pris och etiskt ansvarstagande.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du