Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Trediberri Barolo 2013
Våra kunder tycker

TrediberriBarolo 2013

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

Från den lilla och relativt nya producenten Trediberri i La Morra kommer en Barolo som visar upp det traditionella uttrycket från den västligaste delen av La Morra. Vinrankorna växer på 350-400 meters höjd där jordmånen är mager, stenig och mycket kalkrik - en terroir som brukar jämföras med Chambol ···

Styckvis

379 kr

/flaska
Låda (12 st)

4 548 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Doft av mörka körsbär, mullbär, örter, viol, rosor, svarta vinbär, apelsinblommor och läder. Balanserad, lång, ren och bärig smak med en fantastisk vigör i frukt, tanniner och syra. Vinet är läckert redan nu men vinner på lagring.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Vinous
93p 93 p "The 2013 Barolo is a gorgeous wine from Trediberri."

The 2013 Barolo is a gorgeous wine from Trediberri. Succulent red cherry, rose petal, mint, spice and lavender are some of the many notes that blossom in this exquisite, highly expressive Barolo. The 2013 has a bit more depth and midpalate pliancy than the 2014 tasted alongside it, but a bit less persistence. Hints of sage, rose petal, anise and underbrush are woven into the exquisite, inviting finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från den lilla och relativt nya producenten Trediberri i La Morra kommer en Barolo som visar upp det traditionella uttrycket från den västligaste delen av La Morra. Vinrankorna växer på 350-400 meters höjd där jordmånen är mager, stenig och mycket kalkrik - en terroir som brukar jämföras med Chambolle-Musigny i Bourgogne och som ger viner med tydlig elegans och finess. Tack vare Tanaroflodens svala inverkan bidrar till Trediberris finess. Vinet skalmacererades i 18 dagar och lagrades på stora slavonska botti. 2013 är en av de mest hyllade årgångarna de senaste 20-åren och gav viner med fin frukt, koncentration, elegans och lagringspotential.

Producenten

Den lilla producenten Trediberri startade så sent som 2012, efter att tre partners år 2008 gick samman och investerade i 5 hektar mark i La Morra. En av de tre är Federico Uberto, en mycket respekterad vinmakare som bland annat jobbats för den berömda producenten Renato Ratti i 40 år. De två andra är Federicos son Nicola och Vladimiro Rombaldi. Vingården ligger i Berri, en liten by i La Morra, vilket gav egendomen dess namn: tre från Berri. 

Filosofin hos Trediberri är enkel: minsta möjliga påverkan  i vingården, vilket gav en ekologisk certifiering år 2015. Idag omfattar egendomen nästan 8 hektar vinodling. 5 hektar i Berri, 1,8 hektar i den mellersta delen av Cru Rocche dell 'Annunziata (som alltid har varit i familjens Ubertos ägo) och 1,8 hektar av vingården Cappalotti (som de hyrt in sig på). Vintillverkningen är traditionell med lång maceration och lagring i stora slavonska ekfat.

Trediberris mål är att skapa uttrycksfulla viner, där kraft och tanniner inte tar över den elegans som är så typisk för La Morras terroir. Deras oerhört begränsade produktion gör det möjligt att göra precis den typen av vin som de själva älskar. Eller som de själva uttrycker det: "När ett vin är så gott att flaskan töms på nolltid, då vi har gjort vårt jobb."

http://www.trediberri.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du