Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Luigi Einaudi Barolo 2013

Vad tyckte du?

Luigi Einaudi Barolo 2013

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

Instegsbarolo från Luigi Einaudi och fina årgång 2013. På grund av att egendomen har en lång tradition av att göra just Barolo så är Luigi Einaudi en av få egendomar som fått dispens för att göra sina Baroloviner utanför den godkända Barolozonen. Vinerna är helt klart i den moderna skolan med stor f ···

Styckvis

369:-

/flaska
Låda (12 st)

369:-

/flaska, totalt 4 428:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2013

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Finstämda aromer av körsbär, rosenblad, kryddor och örter. Smaken ung, komplex och fyllig med inslag av mullbär, körsbär, tobak, läder och lite lakrits i den balanserade eftersmaken.

Drickes
2018-2023
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l
Lufta vinet
1-3 timmar

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Instegsbarolo från Luigi Einaudi och fina årgång 2013. På grund av att egendomen har en lång tradition av att göra just Barolo så är Luigi Einaudi en av få egendomar som fått dispens för att göra sina Baroloviner utanför den godkända Barolozonen. Vinerna är helt klart i den moderna skolan med stor fruktkoncentration och en tydlig ton av små franska ekfat.

Producenten

Luigi Einaudi blev Italiens första president 1948, men redan vid 23 års ålder, 1897, köpte han en 16 hektar stor fastighet i Dogliani, San Giacomo, med fokus på produktion av Dolcetto. Idag består vingården av över 104 hektar totalt (varav 52 är planterade). Dessa 52 hektar är fördelade över 11 små vingårdar utspridda i Dogliani, La Morra och Barolo och även om den huvudsakliga produktionen är av Dolcetto, så har Einaudi blivit mest känd för sina Baroloviner, särskilt de vingårdsbetecknade Barolovinerna som Costa Grimaldi och Cannubi (som man lyckades köpa ett par hektar 1997). Men man gör också en "vanlig" blandning kallad Terlo.

På grund av att egendomen har en lång tradition av att göra just Barolo så är Luigi Einaudi en av få egendomar som fått dispens för att göra sina Baroloviner utanför den godkända Barolozonen. Vinerna är helt klart i den moderna skolan med stor fruktkoncentration och en tydlig ton av små franska ekfat.

Vingården totalrenoverades 1993 och drivs idag av Matteo Sardegna.

http://www.poderieinaudi.com/en/