Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Arnaldo Rivera Barolo Boiolo 2015

Arnaldo RiveraBarolo Boiolo 2015

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

Arnaldo Rivera Barolo Boiolo är tillverkad av utvalda druvor från Boiolovinmarken i La Morra. Vinstockarna växer i en mörk, sval lerjord på sydostvända sluttningar på 420 meters höjd. Efter skonsam jäsning lagras vinet på stora nya franska ekfat i 32 månader. Resultatet är en spännande Barolo med en···

Styckvis

445 kr

/flaska
Låda (12 st)

5 340 kr

Årgång

2015

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

Doften är uttrycksfull och rik med toner av röda bär och lätta inslag av rosenblad och söt krydda. Smaken är sammetsmjuk men med en tydlig tanninstruktur. Djupt sval frukt och underliggande toner av rostat bröd och krydda. Ett fint exempel på Boiolo’s terroir.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
95p "Great wine"

This is very spicy and rich with gorgeous ripe fruit and spices. Very aromatic. Full body, luscious and exotic flavors and a long and chewy finish. Great wine. Drink in 2024.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Arnaldo Rivera är ett helt nytt kvalitetsprojekt från kooperativet Terre Del Barolo som startade med årgång 2013. Det är en hyllning till kooperativets grundare Arnaldo Rivera. Målet är att göra prestigeviner från några av de förstklassiga vingårdslägen - så kallade crus - som kooperativet har tillgång till via sina många medlemmar. Till serien har man letat efter de bästa druvorna från vingårdar som Boiolo i La Morra, Vignarionda i Serralunga d'Alba, Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto, Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno, Bussia i Monteforte och Castello i Grinzane Cavour. Man gör också ett klassiskt blandvin, Undicicomuni, som hämtar druvor från 10 olika parceller i Verduno, La Morra, Castiglione, Diano d´Alba och Serralunga. Själva vinanläggningen är helt ny och toppmodern och ligger i Castiglione Falletto men vinmakandet är traditionellt med lagring på medelstora 600-liters ekfat. Detta ger klassisk Barolo med lång lagringspotential och vinkritiker som James Suckling och The Wine Spectator har redan rosat Arnaldo Riveras viner. 

https://www.arnaldorivera.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du