Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Vosne-Romanée 2014

Vad tyckte du?

Domaine Faiveley Vosne-Romanée 2014

Frankrike, Vosne-Romanée, 750 ml, 13%

Vinet jäser i 19 dagar. Vinet överpumpas varje dag för att få fram så mycket smak och färg som möjligt från skalen. Sedan lagras vinet i 14-16 månader på franska ekfat nere i Faiveleys egna vinkällare.   År 1866 lade man till namnet Romanée till namnet Vosne. Vosne Romanée ligger beläget mellan V ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Rik frukt i forma av svarta vinbär och hallon som kompletteras med kryddor och en diskret fatton. En relativt fyllig bourgogne med delikata tanniner som ger balans och volym.

Drickes
2020-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
93 p "Delicate and lacy, with a firm backbone and a long, detailed finish."

A pure, elegant version, showing rose, cherry, raspberry and currant flavors, accented by spice and mineral hints. Delicate and lacy, with a firm backbone and a long, detailed finish. Best from 2019 through 2033.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet jäser i 19 dagar. Vinet överpumpas varje dag för att få fram så mycket smak och färg som möjligt från skalen.

Sedan lagras vinet i 14-16 månader på franska ekfat nere i Faiveleys egna vinkällare.

 

År 1866 lade man till namnet Romanée till namnet Vosne. Vosne Romanée ligger beläget mellan Vougeot och Nuis-Saint-Georges och är ett av de mest kända namnen i Côte de Nuits

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du