Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Bellene Bourgogne Rouge Maison Dieu Vieilles Vignes 2018

Domaine de BelleneBourgogne Rouge Maison Dieu Vieilles Vignes 2018

Frankrike, Volnay, 750 ml, 13%

Spännande och elegant från Domaine de Bellene som sedan 2007 drivs ekologiskt av välkända Nicolas Potel. Hans Bourgogne Rouge Maison Dieu Vieilles Vignes kommer från vingårdsläget med just namnet "Maison Dieu" beläget i Pommard med rankor som planterades 1928 (25% planterades om 2014). Vinerna fottr ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

En inbjudande doft med toner av röda bär, jordgubbar, skog, körsbär, skogsbädd, champinjoner, örter och söta kryddor. Kroppen är medelfyllig med mjuka men tydliga tanniner, en pigg syra och ett långt örtigt avslut. Juicy men också med fin struktur och lång eftersmak. 

Drickes
2021-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timma

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Spännande och elegant från Domaine de Bellene som sedan 2007 drivs ekologiskt av välkända Nicolas Potel. Hans Bourgogne Rouge Maison Dieu Vieilles Vignes kommer från vingårdsläget med just namnet "Maison Dieu" beläget i Pommard med rankor som planterades 1928 (25% planterades om 2014). Vinerna fottrampas och pressas därefter varsamt och lagras på en blandning av gamla 1-3 år gamla ekfat i 12 månader. Minimal tillsats av sulfit används under vinmakningen.

Producenten

Bakom egendomen Domaine de Bellene finns kända Bourgogne-namnet Nicolas Potel, son till Gérard Potel som stod vid rodret för Domaine Pousse d’Or i Volnay. Nicolas själv är en praktiker snarare än en teoretiker - han slutade skolan före sin 18-årsdag och reste till Australien och USA för att träna sig till att bli vinmakare innan han återvände till Bourgogne. Väl tillbaka arbetade han för Domaine Roumier och Domaine Juillot innan han började arbeta för sin far på Pousse d’Or år 1992. Mellan 1998 och 2007 drev Nicolas en négociantverksamhet där han utmärkte sig för sin noggrannhet och känsla för detaljer. Med tiden valde han att fokusera på egna egendomen Domaine de Bellene (Bellene är det gamla keltiska namnet för Beaune där vineriet ligger beläget). Idag har han 18 hektar egna marker som tas om hand med hjälp av hästar, ekologisk odling och fottrampade druvor. Man använder varken industriell jäst eller enzymer. Nicolas vinifierar hela klasar, är försiktig med extraktion och använder en kombination av nya och gamla ekfat.Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du