Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Chardonnay 2021

Chateau PesquieChardonnay 2021

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

I början av 1990-talet planterade Paul Chaudière tre hektar med chardonnay i Ventoux för att bevisa att det var möjligt att göra en mycket fräsch och elegant chardonnay med druvor från vingårdar vid foten av Mont Ventoux. Vingårdarna har en jordmån som består av mager kalkstensjord, vanligtvis gans···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2021

Smaknotering

Mycket aromatisk doft och smak av solmogen citron, småcitrus, krispiga äpplen och vita blommor (hagtorn) som i den välbalanserad backas upp av en fin fräschör och mineralrik eftersmak.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
12-14ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du