Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Maison Louis Jadot Puligny Montrachet Village 2014

Vad tyckte du?

Maison Louis Jadot Puligny Montrachet Village 2014

Frankrike, Puligny-Montrachet, 750 ml, 13%

Klassisk Puligny-Montrachet från klassisk producent i stor årgång. 2014 är en så kallad 10-poängare när det kommer till vit Bourgogne. Med en växtsäsong som både började och avslutade starkt levererar den viner av yttersta klass med hög syra och stor koncentration och för Louis Jadot är det inget un ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Vinet har en inbjudande fruktig doft med toner av citrus, gula äpplen, örter, krita och honung. De fruktiga aromerna vävs in väl i sekundäraromer av välintegrerad ek; rostade hasselnötter, brynt smör och söta kryddor. Kroppen är stor och fyllig med en mycket hög syra som balanserar upp och bidrar till vinets finess och komplexitet. Mycket lång eftersmak. Vinet vinner definitivt på att luftas en stund innan.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

WineSpectator
92 p "For fans of acidity."

"Lemon candy and spice flavors mark this bracing white. Balanced on the sharp side, with a toasty, vanilla tinged finish. For fans of acidity. Best from 2018 through 2024. 3,200 cases made."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Klassisk Puligny-Montrachet från klassisk producent i stor årgång. 2014 är en så kallad 10-poängare när det kommer till vit Bourgogne. Med en växtsäsong som både började och avslutade starkt levererar den viner av yttersta klass med hög syra och stor koncentration och för Louis Jadot är det inget undantag - det här är verkligen allt man kan önska sig av en village Puligny-Montrachet. Druvorna till detta vin handskördades och fick därefter genomgå vinjäsning på ek med delvis malolaktisk jäsning och delvis utan. Den efterföljande fatlagringen skedde på franska ekfat under 16 månader där 33 % av ekfaten var nya. Vinet fick också 12 månaders flasklagring på egendomen innan det släpptes på marknaden. Vinet är i en tillgänglig stil som går utmärkt att njuta ungt men den tålmodige får utdelning med några års lagring.

Producenten

Bland Bourgognes närmare 4000 producenter och négocianter är Maison Louis Jadot en gigant i båda hänseendena. Firman grundades 1859 och man äger i sammanhanget hisnande 200 hektar mark. I sin portfölj har man över 150 olika viner som görs på såväl egen som inköpt frukt från långtidskontrakterade småodlare. Man gör viner i hela skalan - från generisk Bourgogne till Grand Cru och befinner sig alltid i absoluta toppskiktet. Alla viner har namnet Louis Jadot på etiketten men det finns olika kategorier som man kan tyda utifrån informationen på vinets etikett. Står det bara Louis Jadot kommer druvorna från druvor eller färdig must som köpts in. På toppvinerna som kommer från de egna vingårdarna finns fyra olika avsändare: Domaine Louis Jadot, Domaine Gagey eller Les Héritiers Louis Jadot. En fjärde variant finns också, Domaine Duc de Magenta, det är en vinegendom som Jadot sköter helt och hållet utan att äga den (man äger också Château des Jaques med 88 hektar vingårdar i Moulin à Vent, Fleurie och Chénas i Beaujolais). Totalt producerar Louis Jadot producerar närmare 900 000 lådor vin. Samtidigt satsar man målmedvetet på det småskaliga. Här vinifieras allt från enstaka fat av de mest exklusiva vinerna till volymer på många tusentals liter med samma stränga kvalitetskrav. 

http://www.louisjadot.com/