Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Les Heritiers Saint Genys Puligny-Montrachet Premier Cru Les Referts 2020
Våra kunder tycker

Domaine Les Heritiers Saint GenysPuligny-Montrachet Premier Cru Les Referts 2020

Frankrike, Puligny-Montrachet, 750 ml, 13%

Puligny Montrachet 1er Cru Les Referts ligger på de nedre sluttningarna av Puligny Montrachet som gränsar till Les Combettes högre upp i sluttningen och Meursault Charmes i norr. Jordar är tyngre och mer typiska för Meursault än Puligny. Exponeringen är mot öst/sydost

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Fantastiskt fin doft av aprikos, apelsinblomma och bergamott. Smaken är silkeslen och en perfekt blandning av krämig frukt, kritig mineralitet och en fin underliggande syra i en perfekt balans, vackert sammanvävda för att skapa en fin helhet.

Drickes
2023-2035
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

James Suckling
97p "What a breathtaking nose"

What a breathtaking nose of apricot, orange blossom and bergamot this Puligny-Montrachet has! Super silky on the rich palate, which is neither creamy, chalky nor acidic, but has exactly the right amount of all of these elements, beautifully woven together to create an extremely sensual whole. From grapes that were sustainably grown, with no use of herbicides. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Les Héritiers Saint Genys är en liten egendom på 12 hektar som ligger mitt i hjärtat av Bourgogne och i byn Chassagne Montrachet som är känt för sina stora vita viner. Så sent som 2010 var den nedgången och övergiven men den räddades oväntat när Patrice de Jeu, då restauratör i Paris, fick ett telefonsamtal och en fråga om han ville satsa på en vingård i Bourgogne. "Gräset var lika högt som vinrankorna - det var en ödemark", säger Patrice de Jeu om den syn som mötte honom när han först besöke Chassagne. 

Året var 2011 och Patrice valde att köpa egendomen tillsammans med sin farbror. Två år senare anslöt önologen Jean-Baptiste Alinc. Man började direkt med ett stort restaurationsjobb både i vingården och vinkällaren. Filosofin var och är lika enkel som självklar. Utan bra druvor så gör man inte bra vin och därför är fokus på att se till att man jobbar med så bra frukt som möljigt. Man jobbar utan ogräsmedel och man har återgått till att plöja jorden mellan raderna med hjälp av häst. 

Idag är egendomen välkänd och hyllad, inte minst av de franska vinmagasinen Hachette och Bettane & Desseauve men också James Suckling som anser att man gör otroligt prisvärda viner (Les Héritiers Morgon kom trea på hans Top 100 Values-lista 2022). 

De 12 hektaren är utspridda över Côte de Beaune och Côte Chalonnaise och inkluderar bland annat den kända premier cru monopolevingården Clos Marcilly i Mercurey men också vingårdar och viner från Chassagne, Puligny, Meursault, Santenay och de gör även en stilfull Bourgogne Aligoté.

https://en.saint-genys.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du