Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Les Heritiers Saint Genys Les Levrons Puligny Montrachet Blanc 2020

Domaine Les Heritiers Saint GenysLes Levrons Puligny Montrachet Blanc 2020

Frankrike, Puligny-Montrachet, 750 ml, 13%

Lieu-dit Les Levrons ligger strax under 1er Cru "Les Referts", och planterades 1947. Puligny-Montrachet gränsar i norr av Meursault och dess berömda "Charmes" och Chassagne-Montrachet i söder, en by som den delar "Montrachet". Detta vingårdsläge har fått sitt namn från 1300-talet som ett diminutiv a ···

Styckvis

949 kr

/flaskaOrd. pris 1 049 kr
Låda (6 st)

5 694 kr

Ord. pris 6 294 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Doften är fint balanserad och klassisk med toner av gröna frukter och vita blommor, sekundära aromer (malolaktisk) av smör och bröd samt mineralitet och honung. Smaken är balanserad och elegant med en fin längd.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Lieu-dit Les Levrons ligger strax under 1er Cru "Les Referts", och planterades 1947. Puligny-Montrachet gränsar i norr av Meursault och dess berömda "Charmes" och Chassagne-Montrachet i söder, en by som den delar "Montrachet". Detta vingårdsläge har fått sitt namn från 1300-talet som ett diminutiv av hare eftersom det är så litet. Jordmånen är djupa kalkstenslera på en märgelbädd. Alla rankorna bearbetas mekaniskt utan herbicider.

Producenten

Les Héritiers Saint Genys är en liten egendom på 12 hektar som ligger mitt i hjärtat av Bourgogne och i byn Chassagne Montrachet som är känt för sina stora vita viner. Så sent som 2010 var den nedgången och övergiven men den räddades oväntat när Patrice de Jeu, då restauratör i Paris, fick ett telefonsamtal och en fråga om han ville satsa på en vingård i Bourgogne. "Gräset var lika högt som vinrankorna - det var en ödemark", säger Patrice de Jeu om den syn som mötte honom när han först besöke Chassagne. 

Året var 2011 och Patrice valde att köpa egendomen tillsammans med sin farbror. Två år senare anslöt önologen Jean-Baptiste Alinc. Man började direkt med ett stort restaurationsjobb både i vingården och vinkällaren. Filosofin var och är lika enkel som självklar. Utan bra druvor så gör man inte bra vin och därför är fokus på att se till att man jobbar med så bra frukt som möljigt. Man jobbar utan ogräsmedel och man har återgått till att plöja jorden mellan raderna med hjälp av häst. 

Idag är egendomen välkänd och hyllad, inte minst av de franska vinmagasinen Hachette och Bettane & Desseauve men också James Suckling som anser att man gör otroligt prisvärda viner (Les Héritiers Morgon kom trea på hans Top 100 Values-lista 2022). 

De 12 hektaren är utspridda över Côte de Beaune och Côte Chalonnaise och inkluderar bland annat den kända premier cru monopolevingården Clos Marcilly i Mercurey men också vingårdar och viner från Chassagne, Puligny, Meursault, Santenay och de gör även en stilfull Bourgogne Aligoté.

https://en.saint-genys.fr/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du