Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Le Paradou Viogner 2021
Våra kunder tycker

Chateau PesquieLe Paradou Viogner 2021

Frankrike, Provence, 750 ml, 13%

Le Paradou är ett vin som är troget i sin provensalska terroir. Det är en genuin ambassadör för denna hyllade region känd för sin autentiska livsstil, charmiga små byar och ljusa soliga dagar. Stilen präglas av regionens speciella mikroklimat; svala fräscha nätter och varma soliga dagar.Druvorna hä ···

Styckvis

119 kr

/flaskaOrd. pris 149 kr
Låda (12 st)

1 428 kr

Ord. pris 1 788 kr
Årgång

2021

Druvor

Viognier

Smaknotering

Doft och smak av vit persika, citrus och vita blommor där det i den mycket frisk och välbalanserade smakeni avslutet framträdder en tydlig mineralitet.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
9-11ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Le Paradou är ett vin som är troget i sin provensalska terroir. Det är en genuin ambassadör för denna hyllade region känd för sin autentiska livsstil, charmiga små byar och ljusa soliga dagar.

Stilen präglas av regionens speciella mikroklimat; svala fräscha nätter och varma soliga dagar.Druvorna hämtas från vingårdar som ligger på kalkstenssluttningar, med lite lera, på en genomsnittlig höjd av cirka 200 meter.

Efter skörd så avstjälkas klasarna och drovurna läggs i rostfria stålkar där de hålls vid låg temperatur i nästan 15 timmar för skalmaceration. Därefter genomgår druvmusten pressning och rackning vid låg temperatur. Malolaktisk jäsning förhindras för att behålla en bra naturlig syrlighet och vinet är aldirg i kontakt med ek för att framhäva en mycket lätt stil av viognier.

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du