Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pierre Mergey Pomard Grands Epenotes Premier Cru 2018

Pierre MergeyPomard Grands Epenotes Premier Cru 2018

Frankrike, Pommard, 750 ml, 13%

Byn Pommard ligger fint inklämd mellan staden Beaune och byn Volnay i den södra delen av Cöte dOr - Côte de Beaune. I motsats till vinerna från sina nära grannar tenderar vinerna från Pommard att vara fylligare, mer tanninrika och bredare i munnen, liknande de från Côte de Nuits. Detta område fick n ···

Styckvis

969 kr

/flaska
Låda (6 st)

5 814 kr

Årgång

2018

Smaknotering

Fortfarande mycket ung men tilltalande doft med toner av röda vinbär, söta kryddor, skogsbädd, örter och nypon. Smaken är medelfyllig, stram med en hög syra, fina men välformerade tanniner och en komplex (men ung) aromatik. En lång och kryddig eftersmak avrundar denna pärla. Klassiks Pommard!

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Byn Pommard ligger fint inklämd mellan staden Beaune och byn Volnay i den södra delen av Cöte dOr - Côte de Beaune. I motsats till vinerna från sina nära grannar tenderar vinerna från Pommard att vara fylligare, mer tanninrika och bredare i munnen, liknande de från Côte de Nuits. Detta område fick namnet "Epenots", som kommer från "épine" (törn eller tagg), som ett resultat av den naturliga växtligheten i området som var buskliknande och taggig. "Epenots" är solid och fast i sin ungdom och behöver tid att mogna och mjukna innan de avslöjar sin fulla härlighet. Vingården ligger väl skyddat och ger några av de mest eleganta vinerna i Pommard. 

Producenten

Pierre Meurgey är den fjärde generationen av en passionerad vinfamilj från Bourgogne. Han har gjort vin under eget namn sedan 1990, samtidigt som han hjälpt till på Clos de la Chapelle i Volnay. Från 2013 har han startat en ny produktion av vita viner under namnet Meurgey-Croses i Mâconnais, där hans mamma föddes och deras familjehem ligger. Hennes flicknamn var "Croses".Dessa viner återspeglar betydelsen av terroir, vilket han försöker uttrycka i alla sina viner. Druvorna kommer från familjens grannar, som de känt i decennier, men alltid från endast en vinodlare per vingård. appellation han producerar. Detta säkerställer att han kan kontrollera tidpunkten för skörden och transporten till den moderna vingården i Mâcon. De röda vinerna han gör under namnet Pierre Meurgey kommer från Pommard, Vosne-Romanée och Côte de Nuits-Villages. Dessa vinifieras med respekt för varje terroir i hans källare under Château de Bligny-les-Beaune.

https://www.pierremeurgey.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du