Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Chevalier Domaine de Chevalier Rouge 2012

Domaine de ChevalierDomaine de Chevalier Rouge 2012

Frankrike, Pessac-Léognan, 750 ml, 13%

Domaine de Chevalier har alltid varit kända för att göra fantastiska vita viner i Péssac Léognan - viner som dessutom utvecklas mycket väl i decennier. Under 00-talet har deras röda viner kommit i kapp och tillhör idag ett av de bästa köpen på hela vänstra stranden. Domaine de Chevalier drivs idag a···

Låda (6 st)

5 382 kr

Flaskpris 897 kr
Smaknotering

Stor fokuserad ännu ungdomlig doft av mörka bär, plommon, svartavinbär, björnbär, cederträ och blyerts, örter och krossade stenar med toner av svart oliv som utvecklas med lite luft. Smaken är medelfyllig till fyllig och fint utvecklad med silkiga och inlindade (men tydliga) tanniner. Här finns mörka bär (svarta vinbär och björnbär), blyerts och mörk choklad under den mörka frukten. Fina tanninstruktur och lång lång eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Egendomen ligger för sig själv inne i skogen i sydvästra hörnet av kommunen Léognan. Chevalier ägdes från 1865 till 1983 av familjen Ricard, de sista 35 åren av Claude Ricard. 1983 var Ricard tyvärr tvungen att sälja sitt livsverk. Detta är handgjorda viner, alltid personliga, alltid mycket välbyggda. En styrka har varit att lyckas över snittet under svåra år.

http://www.domainedechevalier.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du