Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Nuits St Georges Les Saint-Georges 1er Cru 2022

Domaine FaiveleyNuits St Georges Les Saint-Georges 1er Cru 2022

Frankrike, Nuits-Saint-Georges, 750 ml, 13,5%

Vingården ligger i Les Saint-Georges och räknas som en av de absolut bästa lägena i Nuits-Saint-Georges. De senaste 10 åren har familjen Faiverley kämpat för att få platsen klassifierad som en Grand Cru.Vinet jäser i 19 dagar medans man överpumpar varje dag för att få fram så mycket smak och färg so···

Styckvis

1 795 kr

/flaskaOrd. pris 1 995 kr
Låda (6 st)

10 770 kr

Ord. pris 11 970 kr
Årgång

2022

Smaknotering

Karaktärsfullt vin med doft av mogen rödfrukt och varma, kryddiga toner. Fylligt och rikt med mjuka tanniner. En väldigt harmonisk och elegant struktur med långt avslut.

Drickes
2025-2042
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
97p 95-97 "Mind-blowing concentration and finesse."

Captivating nose of red fruits and bitter chocolate. Mind-blowing concentration and finesse. Easily Grand Cru standard with super-fine tannins and stunning mineral acidity. The finish doesn't want to stop!

WineAdvocate
94p 92-94 "Seamless and complete"

The 2022 Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Saint-Georges unwinds in the glass with notes of dark berries, orange zest, exotic spices and peonies, followed by a medium to full-bodied, ample and richly layered palate, its generous core of fruit framed by sweet, powdery tannins. Seamless and complete, it's almost the stylistic opposite of the ethereal Damodes.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du