Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Nuits-Saint-Georges 1er Cru Les Porets St Georges 2018

Domaine FaiveleyNuits-Saint-Georges 1er Cru Les Porets St Georges 2018

Frankrike, Nuits-Saint-Georges, 750 ml, 13,5%

Ursprunget till appellationens namn är inte helt klart. En teori är att det är ett uråldrigt ord för "poiriers" (som betyder päronträd). Den ligger i södra delen av byn i "Les Porêts" – läget och dess rustika stil liknar den i "Les Saint-Georges". År 1855 utsågs detta område av Dr. Lavalle till ett ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Doften är klassisk med toner av mörka bär, rostiga toner och en antydan av ek. Smaken är elegant och kännetecknas av de bäriga tonerna tillsammans med florala nyanser och en touch av mocka.

Drickes
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
14-16ºC

Så tycker experterna

Burghound
93p 91-93 p "Good stuff provided youre prepared to cellar it for at least a few years first"

Once again, reduction dominates the fruit at present. The surprisingly supple mid-palate of the caressing medium-bodied flavors contrasts with the mineral-inflected, firm and very serious finish where a touch of warmth emerges. This is unapologetically built to age yet the suppleness of the mid-palate should allow it to be enjoyed a bit earlier than usual. Good stuff provided you're prepared to cellar it for at least a few years first. Burghound Outstanding!

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du