Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Faiveley Charmes-Charmbertin Grand Cru 2019

Domaine FaiveleyCharmes-Charmbertin Grand Cru 2019

Frankrike, Nuits-Saint-Georges, 750 ml, 13,5%

Denna charmiga Grand Cru ligger på den nordligaste delen av sluttningen, i kommunen Gevrey-Chambertin. Produktionsområdena för Charmes-Chambertin- och Mazoyères-Chambertin-beteckningarna är desamma och det är Charmes-Chambertin-beteckningen som vanligtvis specificeras. Faiveleys äger 0,81 och bestå ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Doften är klassisk med en attraktiv djup och nyansrik doft som avslöjar svarta vinbär, plommon, apelsinskal, mynta och fat. Vinerna är ganska stängda som unga men visa ändå sin potential och är ett mycket eleganta vin med silkeslena tanniner. Kräver några år i flaskan innan det når sin fulla potential.

Drickes
2022-2045
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Så tycker experterna

Decanter
96p

Produced from 0.81ha of old vines in the original Charmes section, just underneath Chambertin, where the grapes have delivered an incredibly aromatic wine with ripe plummy fruit, exotic spice, smoke and mineral notes. This has a silky texture, but does not lack the backbone of the best Gevrey Grands Crus. Truly impressive.

Drinking Window 2024 - 2049

WineAdvocate
95p

Aromas of cassis, orange rind, smoked meats and loamy soil introduce Faiveley's 2019 Charmes-Chambertin Grand Cru, a medium to full-bodied, layered and demonstrative wine that's concentrated and succulent, with an ample core of ripe fruit framed by velvety tannins and lively acids. This is another especially fine cuvée this year.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Denna charmiga Grand Cru ligger på den nordligaste delen av sluttningen, i kommunen Gevrey-Chambertin. Produktionsområdena för Charmes-Chambertin- och Mazoyères-Chambertin-beteckningarna är desamma och det är Charmes-Chambertin-beteckningen som vanligtvis specificeras.

Faiveleys äger 0,81 och består av vinrankor som planterades 1925, 1930, 1959 och 1999.

 

Druvorna skördas och sorteras för hand. Andelen avstamade druvor och hela klasar varierar beroende på årgång. Vinet överpumpas dagligen för att extrahera färg, tanniner och aromer från druvorna. Efter en 19 dagars jäsning är alkoholfermenteringen avslutad. Vinet lagras i 16-18 månader i franska ekfat (60% ny ek och 40% envinfat) som har valts ut för sitt fina ådring och lätta rostning.

Producenten

Detta berömda företag grundades i Nuits St Georges redan 1825 av Pierre Faiveley. Hans son Joseph gav sitt namn till familjeföretaget, som kom att efterföljas av den första François. Georges bidrog till grundandet av Chevaliers du Tastevin, en av förgrundsfigurerna för Côte Chalonnaise, François som nyligen gick i pension har efterföljts av hans son Erwan , född 1979. Redan har den nye VD:n Bernard Hervet med tydlighet visat en märkbar ökning av vinodlingar. Man köpte Domaine Annick Parent (Pommard, Volnay och Monthelie), Domaine Monnot (olika Puligny-Montrachet vingårdar inklusive Grands Crus Bienvenues-Batard-Montrachet och Batard-Montrachet) och har nya avtal med Domaine Matrot-Wittersheim i Meursault och Blagny.  Få är de vinmakare i världen som aspirerar på att göra Chardonnay och Pinot Noir utan att se till Bourgogne som referens, många lyckas göra goda viner men i ärlighetens namn är de få som lyckas göra lika komplexa, balanserade och nyanserade exempel som de vi finner i Bourgogne. Nuits-st-Georges som bjuder på en mångfald av goda viner, mest rött men en viss del vitt. Faiveley är ett lysande uttryck av Nuits-st-Georges terroir. Inne i byn finns det en rik uppsjö av vinbutiker och restauranger, Varför inte spisa på Le Saint Georges eller La Cabotte? 
http://www.domaine-faiveley.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du