Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Coquard Loison Fleurot Chambolle Musigny 2019
Våra kunder tycker

Coquard Loison FleurotChambolle Musigny 2019

Frankrike, Nuits-Saint-Georges, 750 ml, 13%

Chambolle-Musigny är en kommun som ligger norrut i Cote de Nuits. Vinerna, som uteslutande är gjorda på Pinot Noir, är ofta de mest eleganta och välparfymerade i området och detta är inget undantag. Man känner tydligt aromer från mogna röda bär, plommon och svarta vinbär samt en delikat struktur. De···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Vinet har en elegant fruktig doft med inslag av körsbär, hallon och kryddor. Smaken är ung och koncentrerad med en fint strukturerad kropp med massor av röda bär en touch av viol, kryddor och järn. Lång finish med unga men inlindade tanniner och en medels lång avslutning.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Vinous
91p 89-91 p "will need some bottle age to smooth its edges"

The 2019 Chambolle-Musigny Village, which contains 40% whole bunch, takes a few swirls of the glass to meld together, finally delivering airy blackberry and bilberry scents, perhaps more Morey in style than the titular village. The palate is medium-bodied with crunchy black fruit, a granular texture and a salty, slightly brusque but fresh finish. Fine, but it will need some bottle age to smooth its edges. A second cuvée without the stems is perhaps just a little less interesting on the nose. Thomas Collardot is not sure what the final blend will constitute but I suspect there will be a few stems in there.

-- Neal Martin

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Coquard Loison Fleurot fokuserade främst på den franska marknaden tills och med Claire Fleurot och den unga vintillverkaren Thomas Colladot slog sig samman med mål om att föra denna domän till nya höjder runt om i världen. Claire är ansvarig för marknadsföringen av vinerna och Thomas för vinframställningen. Familjen äger sex Grand Cru-vingårdar i Cote de Nuits, inklusive Grands Echezeaux, Echezeaux, Clos de Vougeot, Charmes Chambertin, Clos de la Roche och Clos saint Denis.

Thomas är bästa vän till en av Bourgogne’s mest berömda vinproducenter, Sebastian Cathiard, och delar sin vinframställningsfilosofi med honom om att fantastiska viner skapas i vingårdarna.  Vinerna från Domaine Coquard Loison Fleurot kännetecknas av sin renhet och transparens i sina terrasser.

“Your new favourite Domaine.” Så beskriver Neal Martin Domaine Coquard Loison Fleurot - som också går under förkortningen CLF. Det här är lite av en dold superstjärna i Bourgogne som det är otroligt svårt att få tag på. Egendomen äger delar i inte mindre än 6 Grand Cru-vingårdar med vinstockar som är 50 år eller äldre och borde tillhöra de mest kända i hela Bourgogne. Orsaken till detta är som så ofta att man fram till 2010 sålde det mesta av sina druvor till välkända négocianter. 

Men 2010 anlände en ny vinmakare i Thomas Collado och tillsammans med Claire Fleurot ändrade de inriktning och sedan dess har några av världens mest inflytelserika vinkritiker fått upp ögonen för egendomen. Vinous Neal Martin är en av dessa. När han nyligen provade igenom åring 2019 och äldre årgångar hos Domaine Coquard Loison Fleurot så var det en upplevelse som sände ”kittlingar ner för min ryggrad” som han uttryckte det. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du