Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Meo Camuzet 1er Cru Perrieres 2018

Domaine Meo Camuzet1er Cru Perrieres 2018

Frankrike, Nuits-Saint-Georges, 750 ml, 13%

Nuits St Georges 1. Cru Les Perrieres är beläget söder om Nuits-St-Georges, ganska högt uppe på kullen där jorden är av genomsnittligt djup, men också stenig. Appellationen i detta område har rykte om sig att vara mer rustika än de bredvid Vosne. Men så är verkligen inte fallet här i detta väldigt e ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Uttrycksfull doft som öppnar upp med mörka och röda bär, rot- och barkkryddor och subtila rostade toner. Smaken är elegant och kännetecknas av den bäriga tonerna tillsammans med florala nyanser och en touch av mocka.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nuits St Georges 1. Cru Les Perrieres är beläget söder om Nuits-St-Georges, ganska högt uppe på kullen där jorden är av genomsnittligt djup, men också stenig. Appellationen i detta område har rykte om sig att vara mer rustika än de bredvid Vosne. Men så är verkligen inte fallet här i detta väldigt eleganta vin. Om det beror på jordens mineralitet, temperatur som ger tidiga mognad av druvorna, eller kanske raderna som går nord-syd i stället för öst-väst (den vanliga orienteringen). Meo är själva inte helt säkra! Vingården planterades på 1950-talet vilket såklart också påverkar vinets karaktär. Druvorna är ganska små och lider ofta av millerandage. De har en tendens att mogna tidigt, så det är viktigt att inte skörda för sent.

Producenten

Méo-Camuzet har länge varit en av de mest berömda egendomarna i Bourgogne. Egendomen grundades i början av 1900-talet av Etienne Camuzet som var vinbonde i Vosne Romanée och representant för Côte´d Or i Franska departementet. Det var han, som samlade de flesta av de berömda parceller, egendomen i dag består av. Han var för övrigt den siste ägaren av slottet Clos de Vougeot. De parceller (totalt 2,9 ha.) i vingården Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet äger idag, er bland de absolut bästa. Från 1989 övertog Jean Méos son Jean Nicolas Méo driften på egendomen med god hjälp från Christian Faurois.

http://www.meo-camuzet.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du