Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine l´Oubliée Notre Histoire Bourgueil Rouge 2014

Vad tyckte du?

Domaine l´Oubliée Notre Histoire Bourgueil Rouge 2014

Ekologisk

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

  Äntligen på lösflaska: Biodynamiska Domaine l’Oubliée’s Notre Histoire! Detta vin var tidigare en del av vår populära Naturvinslåda Nr 2 och kommer nu, på allmän efterfrågan, även på lösflaska. Druvorna kommer från appellationen Bourgueil och rankor som planterades mellan 1953 och 1999. Jordmånen ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Cabernet Franc

Smaknotering

Stiltypisk cabernet franc-näsa med örtiga toner som blandas med aromer av skogsbädd, mörka bär, läder, söta kryddor och florala toner. Vinet har en tilltalande fräschör med begynnande mognad i frukten. Det är ett helgjutet naturvin som verkligen visar upp sig från sin bästa sida redan nu.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
1 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
"På allmän efterfrågan nu även på lösflaska."

Winefinder
Dina Viner
91++ p "Fräsch frukt, bra balans, bra syra."

"Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av körsbär, tranbär, violer, lingon, blommor, mint, ceder, mineraler och fat. Drick 18-26."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Äntligen på lösflaska: Biodynamiska Domaine l’Oubliée’s Notre Histoire! Detta vin var tidigare en del av vår populära Naturvinslåda Nr 2 och kommer nu, på allmän efterfrågan, även på lösflaska. Druvorna kommer från appellationen Bourgueil och rankor som planterades mellan 1953 och 1999. Jordmånen är kalkrik lerjord och regionens specifika tuffeau-jord. Vinet är jäst och lagrat på betong med 4 veckors skalmaceration. Eftersom viner är från 2014 börjar det visa upp en begynnande mognad, men har fortfarande en lång framtid framför sig. Detta är i allra högsta grad ett skolboksexempel av högklassig cabernet franc - tilltalande och matvänlig med största charm och finess.

Producenten

Xavier Courant är en exilparisare som jobbat hela sitt liv med vin. Han bestämde sig för att komma ännu närmare vinet och studerade därför vitikultur och vinifikation under ett år och begav sig därefter till Loiredalen. Där jobbade han först under legendariska Romain Guiberteau i Saumur som lärde honom att glömma allt konventionellt han lärt sig i skolbänken. År 2009 lyckades han köpa tre vingårdar planterade med Cabernet Franc och Chenin Blanc i kommunen Saint-Patrice i hjärtat av rödvinsdistriktet Bourgueil. Idag äger han sammanlagt 6,4 hektar som alla odlas ekologiskt med biodynamiska tillvägagångssätt. Xaviers viner är rena, fruktdrivna och expressiva med just den där oemotståndliga örtigheten som gör cabernet franc så tilltalande. Såväl hans röda som hans vita viner tål såväl lagring som att drickas unga. Ett måste för Loire-älskaren!


http://www.loubliee.fr/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du