Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Saint Cosme Le Claux 2019
Våra kunder tycker

Saint CosmeLe Claux 2019

Ekologisk

Frankrike, Gigondas, 750 ml, 14,5%

Gigondas är idag en av Frankrikes mest spännande vinregioner där man ännu kan hitta ett stort värde för pengarna. Regionen var en av de första som uppgraderades från Côtes-du-Rhône Village-status till egen appellationsstatus tack vare sin ypperliga kvalitet. Saint Cosme är en en av de främsta produ ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Grenache

Smaknotering

Elegant doft som erbjuder bjjörnbär, mörka skogshallon, peppar, tjära och svart tryffel. Smaken är kraftullt med finess där det som hittades i doften intensifiseras och balanseras upp med lätt bitiga tannine som ligger kvar länge i eftersmaken.

Drickes
2024-2045
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

Jeb Dunnuck
98p 97-99 p "Flawless balance and a great, great finish."

Also all Grenache from a single vineyard just down from the estate, the 2019 Gigondas Le Claux offers more minerality, as well as structure, and is another 2019 that’s going to benefit from bottle age. Complex bouquet of red currants, loamy soil and dried Garrigue, camphor, and licorice all emerge from the glass and this beauty has building tannins, flawless balance and a great, great finish.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Gigondas är idag en av Frankrikes mest spännande vinregioner där man ännu kan hitta ett stort värde för pengarna. Regionen var en av de första som uppgraderades från Côtes-du-Rhône Village-status till egen appellationsstatus tack vare sin ypperliga kvalitet.

Saint Cosme är en en av de främsta producenterna i området som verkligen satt området på kartan. Egendomen har tillhört familjen sendan 1570 och är sedan 2010 biodynamisk på de egna ägorna.

Saint Cosmes Le Claux kommer från en egen 1,8 hektar liten vingård som också är gårdens allra äldsta - planterad 1870 (med vissa omplanteringar som skett genom åren är snittåldern på rankorna 60 år).

Les Claux är gammelfranska för Clos, det vill säga en mur-omgärdad vingård.

Druvorna (95% grenache och 5% syrah) jäses i hela klasar med naturliga jäststammar och lagras därefter i tolv månaders fatlagring (20% nya, 50% som används för andra gången och 30% som används för tredje gången).

Producenten

Saint Cosme är en av de ledande kvalitetsproducenterna i södra Rhône, med bas i den lilla byn Gigondas. Anorna för familjen Barroul går ända tillbaka till 1570 och nuvarande ägare tillika vinmakare Louis Barruol är fjortonde generationen Barroul på egendomen. Egendomen är med andra ord en av de äldsta i Gigondas och klassas även som en av Gigondas absolut bästa producenter. Egendomen är egentligen daterad 1416 men familjen Barruol tog som sagt över ca 150 år senare. Förutom att producera viner från egna vingårdar i och kring Gigondas, är man även så kallad negociant. Därigenom har man tillgång till några av de bästa vinerna i hela Rhônedalen. Dessa viner är producerade tillsammans med odlarna, i samråd med Saint Cosme. Saint Cosme är den enda producenten i Gigondas som fått 100 poäng av vingurun Robert Parker med sin Gigondas ”Hominis Fides” av årgång 2007. Efter den utmärkelsen har efterfrågan på vinerna ökat men produktionsvolymen ligger fast. Vinerna är klassiska med extremt låga skördeuttag. I princip alla vinerna är ofiltrerade. Vinerna från egendomens egna odlingar är biodynamiska.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.saintcosme.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du